keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Alex Michaelides: Hiljainen potilas

 

Menestynyt taidemaalari Alicia Berenson ampuu muotikuvaajamiestään useasti kasvoihin eikä sen jälkeen sano enää sanaakaan. Koskaan. Alician elämä ja avioliitto vaikuttivat täydellisiltä, eikä murhateolle löydy minkäänlaista motiivia.Otsikoihin päätynyt mysteeri kuohuttaa kansaa ja vangitsee myös psykoterapeutti Theo Faberin mielenkiinnon. 

Alicia on hoidettavana Pohjois-Lontoossa sijaitsevassa oikeuspsykiatrisessa hoitolaitoksessa, ja kun siellä avautuu työpaikka, Theo tarttuu tilaisuuteen empimättä. Hän uskoo voivansa viimein murtaa arvoituksellisen hiljaisuuden. Mutta jos Alicia lopulta puhuu, haluaako Theo todella kuulla totuuden?

Hiljainen potilas on älykäs psykologinen trilleri rakkaudesta, petoksesta ja psyyken särkymisestä. Se syntyi, kun Alex Michaelides päätti kirjoittaa kirjan, jollaisen itse haluaisi lukea. Hänen innoittajiaan ovat Agatha Christie, Alfred Hitchcock, psykologia ja kreikkalaiset tragediat.

Kuva ja teksti: celianet
Kustannusyhtiö: Gummerus

Mä oikeastaan menin käymään Suomalaisessa kirjakaupassa ja luin tämän kirjan takakannen ja olin sitä mieltä että tämän kirjan voisi lukea. En kuitenkaan ostanut kirjaa koskaan mutta etsin kirjan Celianetistä ja löysin. Aloin kuuntelemaan kirjaa ja hetki hetkeltä se muuttui aina vaan mielenkiintoisemmaksi. 

En malttanut ollenkaan jättää kesken, halusin olla kirjan parissa melkein koko ajan. Ehkä tuon Psykologisen jännityskirjallisuuden takia oli pakkomielle koko ajan lukea kirjaa. Kun kirja loppui tunsin että mua alkoi ärsyttämään koska olin sokeasti uskonut että kuka oli murhaaja mutta yllätyin pahankerran kun  siellä oli käänne. Suosittelen lukemaan. 

#psykologinen jännityskirjallisuus, rikoskirjallisuus, englanninkielinen kirjallisuus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti