perjantai 27. maaliskuuta 2020

Mika Waltari - Sinuhe

 

Sinuhe on löytölapsi, joka kasvaa köyhäinlääkärin poikana Thebassa, valmistuu itsekin lääkäriksi, toimii faraon aivokirurgina, elä monet myrskyiset vaiheet, rakastuu ja pettyy.

Mika Waltarin loistavan kertojantaidon ja elämänviisauden ansiosta Sinuhen suosio on vankkumaton niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Teos on käännetty 29 kielelle.


Olen kuullut että Mika Waltari on kirjoittanut kirjan jota on käännetty monelle kielelle eli sen pitää ollla hyvä. Otin haasteen kaveriltani vastaan ja kuuntelin Sinuhe egyptiläinen kirjan ja seurasin kirjasta koko ajan missä mennään.

Kauhistelin ensin sivumäärää mutta se meni siinä kun pääsi vauhtiin, alku oli vähän ööh mutta kun pääsi vauhtiin kirja muuttui mitä mielenkiintoisammaksi ja mielikuvat millaisessa paikassa Sinuhe asui oli aika mielenkiintoiset. Tavallaan mielikuvissa Sinuhe asuu Kreikan kylissä mutta samaan aikaan Pyramidien luona, sinä itse kuvittelet mitä haluat. Tykkäsin kirjasta, aijon sen vielä joskus uudelleen kuunnella, koska olen kuullut että kun tämän lukee/kuuntelee löytää uusia seikkoja mitä ei silloin ensimmäisellä kerralla ymmärtänyt. Suosittelen kirjaa ihan jokaiselle, vaikka se on pitkä, se on hyvä ja lopuksi pohdin mitä jos itse olisin asunut tuolloin silloisessa Thebassa olisin varmaan kuollut tai mitä jos olisin saanut saman kohtalon kuin Sinuhe.  Luen sinut vielä uudelleen.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti