sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Mercedes Bentso: Ei koira muttei mieskään

 

Yhdenkin ulkopuolisen tuki voi kääntää solmuun menneen elämän suunnan. Nuoren naisen selviytymistarina huumehelvetistä. 

Naisnäkökulmasta kerrottu tositarina Helsingin huumepiireistä ja musiikin pelastavasta voimasta. Kertomus siitä, miten yksikin välittävä ihminen voi pelastaa elämän. Kun helsinkiläinen Linda-Maria Roine on 16-vuotias, hän tapaa sattumalta juuri vankilasta vapautuneen narkomaanin ja alkaa seurustella tämän kanssa. Tyttö ajautuu huonoon seuraan. 

Hyvinvointivaltion syrjäkujilla Linda-Maria tutustuu ihmisiin, jotka ovat tippuneet kaikkien turvaverkkojen läpi. Naiset kärsivät jatkuvasta hyväksikäytöstä, vaientamisesta ja väkivallasta. Kun poikaystävä lähes tappaa Linda-Marian kamapäissään, tyttö saa repäistyä itsensä irti huumemaailmasta. 

Nyt, 25-vuotiaana, Linda-Maria Roine räppää Mercedes Bentso -artistinimellä kokemuksistaan ja pyrkii parantamaan syrjäytyneiden asemaa. Venla Pystynen on ansioitunut toimittaja, joka on tunnettu siitä, ettei hän kaihda vaikeimpiakaan aiheita.


Kysyin ihmisiltä mitä lukea. Mulle ehdotettiin tätä kirjaa, olin et ookei.. Ja unohdin asian. Noh, tuli taas hetki että mitäs nyt luen tai kuuntelen kun ei ole lainattu kirjastosta mitään. Etsin tämän äänikirjana ja aloin kuuntelemaan. Huhui. Mitä tekstiä oli. 

Oon yllättänyt kuinka hyvin Linda-Maria pystyy kertomaan menneisyydestään koska se ei ollut mitään helpoimmasta päästä. Nostan hattua että sellaisesta suosta päässyt tähän "nykyihmisten maailmaan" jos kirjalle pitäisi antaa arvosana se olisi 4/5 ja miksi: tykkäsin tekstistä mutta joitain räpin sanoja olisin jättänyt vähemmälle vaikka Linda-Maria kertoi selvästi mikä on räpin tarinan takana. 

Kustantamo Johnny KnigaEi kommentteja:

Lähetä kommentti