lauantai 3. lokakuuta 2020

Louis Sachar: Paahde & Riskitekijä

 

Kertoo pojista jotka on jonkinlaisen rikoksen myötä joutuneet vankilan sijasta työleirille jossa joutuvat joka päivä sunnuntaisinkin kaivamaan lapion mittaisen kuopan etsien jotain mikä voisi rikastuttaa leirin vetäjän.

Pojat ystävystyy keskenään ja kaksi heistä lähtee karkuteille mutta tulee takaisin kaivamaan kuoppia mutta he löytävät jotain joka pelastaa näiden kahden pojan hengen ja loppujen lopuksi koko työleiri lakkautetaan kyseenalaisten tietojen takia. 

Leirillä pitää erityisesti varoa käärmeitä ja tietynlaisia liskoja ettei henki lähde.

Kuva ja teksti: celianet


 Kun olin yläasteella, äidinkielen opettaja sanoi. Luen teille kirjan, kirjan jonka te kuuntelette. Ajatus tuntui ihan tyhmältä silloin mutta kirja oli mielenkiintoinen ja nyt yli kuuden vuoden jälkeen kuuntelin tämän saman kyseisen kirjan ja samat mielikuvitukset mitä silloin yläasteella oli tuli mieleen. Hyvä kirja. 

Kirjailija Luis Sachar on yhdysvaltalainen, lasten ja nuortenkirjailija. Hän on opiskellut lakia ja samalla aloitti lastenkirjasarjansa Waysiden koulu.


Riskitekijä

Kannattaa ensin lukea Paahde kirja, koska tämä on jatkoa siihen. 

Ystävät Kainalo ja Röntgen ovat tutustuneet toisiinsa Greenjärven pahojen poikien rangaistusleirillä. Nyt sympaattinen, musta Kainalo puurtaa sekä lukion että puutarhahommien parissa ja on päättänyt pysyä kaidalla tiellä. Kun Röntgen keksii alkaa trokata poptähti Kaira DeLeonin konserttilippuja, Kainalo on kahden vaiheilla lähteäkö mukaan. Konsertti osoittautuu kohtalokkaaksi monella tapaa.

Väkivalta ja pahuus, mutta myös oikeudenmukaisuus ja uskollisuus ovat vahvasti läsnä kirjan todellisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti