tiistai 10. marraskuuta 2020

Arne Dahl: Sydänmaa

 

Pimeydessä ei ole kipua.

Kun ex-poliisi Sam Berger avaa silmänsä, hänellä ei ole aavistustakaan missä hän on. Kaikki ympärillä on valkoista ja hahmotonta. Kun entinen turvallisuuspoliisin soluttautuja Molly Blom ilmestyy hänen vierelleen, käy ilmi että he pakenevat oikeutta, joka ei ole enää oikeamielinen.

Berger ja Blom saavat tehtävän joka liittyy vanhaan järkyttävään murhaan. Murhaaja on ollut vankilassa jo pitkään mutta onko hän oikea syylinen? Tutkimusten edetessä Berger joutuu kasvotusten oman menneisyytensä kanssa. Voivatko Berger ja Blom luottaa edes toisiinsa?


Mulla oli taas aluksi tosi vaikea päästä juoneen mukaan, mutta kun siihen pääsin tarina lähti lentoon ja kirja eteni nopeasti kunnes tuli taas sellaisia kohtia että putosin kärryiltä ja oli tosi vaikea edetä. 

Haastavaa kun kirjassa mainittiin tosi paljon Ruotsalaisia kaupunkeja, niiden sanojen lukeminen ja ymmärtäminen oli haastavaa. Mutta tykkäsin kuitenkin jälleen tästä osasta ja Dahlin tavasta kirjoittaa. Nyt kun olen lukenut jo kaksi kirjaa ja hehkutin asiaa kaverilleni, hän sanoi että Yle Areenassa on Arne Dahlin tv-ohjelma, googlasin ja kyllä, tosiaan siellä on ohjelma ja ajattelin sitä alkaa katsomaan. Vastaakohan se lainkaan sitä miten olen ajatellut rikoskirjallisuuden ja poliisikirjallisuuden olevan.

Teksti: celianet
Kuva: minä itse
Kustannusyhtiö: Into 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti