keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Jan-Erik Fjell: Ilmiantaja

 

Norjan uusi dekkarikuningas!1960-luvun New York. Nuori mies saa ensimmäisen tehtävänsä mafiaperhe Locatellille: teloittaa ilmiantaja. Kaupungin rikkain mies löydetään kuolleena nykypäivän Fredrikstadissa Norjassa. 


Teon motiivit vaikuttavat ensisilmäyksellä olevan taloudelliset. Jan-Erik Fjellin dekkaridebyytti punoo kaksi rinnakkaista tarinaa yhteen tiiviiksi ja yllättäväksi kertomukseksi. Rikospoliisi Anton Brekke on tarinan keskiössä ja hänet kutsutaan ratkaisemaan tapaus. 


Anton on peloton ja hävytön, heikkona naisiin ja lisäksi hänellä on salainen pahe: pokeri. Yhdessä innokkaan poliisiopiskelija Magnuksen kanssa hän alkaa yhdistää johtolankoja, jotka vievät yllättävään päätökseen.


Norjalainen kirjallisuus on mulle ihan vieras käsite, oon tutustunut enemmän oman maan ja ruotsinkieliseen tai englanninkieliseen kirjallisuuteen joten  mua tavallaan jopa jo tämän takia kiinnosti tietää mitä norjalainen kirjallisuus tuo tullessaan. 


Kuulin ensimmäistä kertaa keväällä 2020 Jan-Erik Fjell kirjailijasta ja olin vähän naah. Annoin ajan kulua ja nyt sitten kun tätä kuuntelin äänikirjana voin suositella. 

Vaikka mulla on vaikeuksia aina toisinaan pysyä juonessa mukana kun on hankalia paikan nimiä, päähahmojen nimet on kummallisia ja loppujen lopuksi putoan kärryiltä silti pääsen juoneen takaisin kiinni ja kirja etenee kivasti koko ajan tapahtuu jotain - vauhdilla. Kyllä mä luulen että tästä dekkari kirjailijasta tulee jälleen lisää blogiini postauksia ja mitähän luvassa seuraavassa kirjassa sitten onkaan.. Se jääneet vielä arvoitukseksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti