keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Christian Rönnbacka: Julma

 

Pyykkituvasta kotaa pienen tytön alushousut. Pian ensimmäinen tyttö kaapataan. Asialla on ammattilainen, joka ei jätä jälkiä, ei tapahtumapaikalle eikä uhreihin, jotka hän palauttaa saatuaan haluamansa.

Peloista pahin tunkeutuu perheiden arkeen. Tyttöjen kaappaukset kylvävät kauhua ja päätyvät valtakunnanuutisiin ja poliisia painostetaan ministeritasoa myöten.

Porvoolainen ylikonstaapeli Antti Hautalehto toipuu vielä edellisestä rankasta tehtävästään kansainvälisen huumeliigas kätyrinä. Hän saa kuulla että palkkamurhaajat ovat hänen perässään. Rikosliigan pomo ei ole antanut anteeksi petturuutta ja miestensä kohtaloa.

Antin ensimmäinen tapaus tutkinnanjohtajana ei ole helppo. Nykyisyys ei anna armoa. Menneisyydellä on pahuuden kasvot.

Jos totta puhuen, tätä kirjaa oli paljon helpompi käsitellä kun oli aloittanut Antti Hautalehdon kirjat ihan ensimmäisestä osasta alkaen, tajusi jotain yksityiskohtia ja esim viimisessa luvussa tajusi kuka se joku oli. 

Aluksi kirja vaikutti vähän matelevan eteen päin, mutta melkein heti sen jälkeen kun pääsi muutaman sivun eteen päin alkoi tapahtumaan ja tapahtuikin.

Kolmas kerta todensanoo vai sanooko, ei tässä kohtaa. Ei kuollut, selviytyi onneksi. Vahva suositus jos on yhtään rikos tai poliisikirjallisuuden ystävä. 

Kustannusyhtiö: Bazar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti