perjantai 11. joulukuuta 2020

Bram Stoker: Dracula / selkomukautus Johan Werksmäster

 

Hyytävää kauhua nyt ensimmäistä kertaa selkosuomeksi!

Jonathan matkustaa Lontoosta kauas Transilvaniaan. Hän aikoo myydä talon eräälle kreivi Draculalle.Pian Jonathan huomaa, että Draculaei ole mikä tahansa kreivi.Transilvaniassa Jonathan kokee Draculan koko kauheuden.

Pian vaarassa ovat myös Jonathanin lähimmät ystävät. Yhdessä he ryhtyvät taistelemaankreivi Draculan pahuutta vastaan. Tarina kreivi Draculasta on kauhukertomusten klassikko. Kirjan on mukauttanut selkoruotsiksi Johan Werkmäster ja suomentanut Ari Sainio. Kirja ei sovi herkimmille lukijoille.


En ole mikään kauhukirjallisuuden fani ja mieluiten valitsen jännityskirjallisuuden kauhukirjallisuuden sijaan, mutta halusin tuoda jotain vähän erilaisempaa ja mielenkiintoisempaa joulukalenteriini. Joten en antanut itselleni vaihtoehtoja, kuuntelin Dracula kirjan äänikirjana ja lukijan ääni oli miellyttävä kun ääntä tehosti vähän nopeamaan suuntaan.

Mun mielestä oli myös kiva, että tossa äänikirjapalvelussa pystyi seurata puhelimesta, missä kohtaan mennään kirjassa jos ei omista omaa kirjaa kuten minä en nyt omista. 

Kauhukirjallisuutta en sen takia tykkää lukea, koska en tykkää niistä mielikuvista mitä saan tarinan aikana mieleeni, mutta niinkuin sanoin nyt kuuntelin ja sain susien ulvonnat ja vampyyrien puremien mielikuvat silmilleni. 

Jos en pohdi nyt sitä että en välitä kauhukirjallisuudesta, kirja oli mielenkiintoinen ja tavallaan kiva, että kirja oli kuitenkin selkeä ja helppolukuinen  (tottakai se on?!) ei ollut myöskään niin vaikeita sanoja mitä jossain englanninkielisissä kirjoissa on jotka on suomennettu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti