torstai 21. tammikuuta 2021

Leena Lehtolainen: Ensimmäinen murhani 1, Kuparisydän 3 & Luminainen 4 / Maria Kallio

 / selkomukautus Leena Kaivosoja-Jukkola

Helsinkiläisen opiskelijakuoron ykkösbasso löydetään kuolleena. Tapaus on näytön paikka rikososaston nuorelle naisylikonstaapelille. Kuva ja teksti celianet

Taisin mun kaverini blogista lukasta että hän oli uusimman Lehtolaisen kirjan lukassut, en siihen sen kummemmin noteerannut kunnes tämän vuoden lukuhaasteeseen pitäisi lukea kirja ja kirjailijan etu- sekä sukunimi pitäisi olla samalla kirjaimella alkavia. Tämähän olisi, mutta en halua jokaista lukuhaasteeseen tunkea.

Joten kuuntelin Lehtolaisen muutamia, ensimmäisiä kirjoja vain iloksi, totesin että pidin kirjoista ja listasin ylös mitä kaikkea Maria Kallio - kirjasarjaan kuuluu ja nyt lista on minulla ylhäällä ja tiputtelen tänne pikku hiljaa näitä kirjoja ja yksi Lehtolaisen kirjoista osuu sitten lukuhaasteeseen mutta ei tämä, seuraava tai sitä seuraava ainakaan.

Tää kirja, ensimmäinen murhani on vuodelta 1993. Kuuntelin selkokirjana, mutta en saanut oikein koskaan selville milloin selkokielinen on julkaistu, koska celian tiedoissa on julkaisutiedot 2013 ja toinen julkaisutieto 2012 joten jompikumpi.
Kuparisydän

Maria Kallio palaa lapsuuden kotipaikkaan nimismiehen kesäsijaiseksi. Leppoisan maalaiselämän rauhan rikkoo kuitenkin pian kaivostornin juurelta löytyvä ruumis.

Lehtolaisen kolmas kirja joka on ilmestynyt vuonna 1995.

Mun mielestä koska tää on selkokielisenä tää kirja, niin toi kuvan kansi ei oikeastaan näytä yhtään houkuttelevalta kirjan kuvauksen kannalta. 

Mutta kun aloin kuuntelemaan kirjaa niin mulle tuli heti käsitys minkälainen tää kaivos- ja kaivostorni oli ja minkälaisia nää kotipaikka kunnan ihmiset, olemus oli. 

En piitannut enään sinänsä kirjan kansikuvasta kun olin kuunnellut loppuun kirjan koska mitä väliä perjiaatteessa?


Luminainen

Maria Kallio on mennyt naimisiin ja siirtynyt Espoon poliisiin.


Nyt on tutkittavana Nuuksiossa naisten terapiakeskuksessa sattunut murha.

Tehty selkokirjaksi Leena Lehtolaisen Luminainen-teoksesta.


Mun mielestä selkokirjat on siitä parhaita, että ne on nopeasti luettu, ja sit se kirja kertoo selkeesit sen juonen eikä siinä mee niin kauaa ku junnataan ja junnataan jos kirja olisi esim 5-9 tuntia pitkä. Luminainen, aika jännä tarina mut sit taas omalla tavallaan tosi kivasti kerrottu et ei huono 👍🏼


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti