sunnuntai 31. tammikuuta 2021

J.M. Ilves: Viiden sormen harjoitus

 

"Sen jälkeen vanha synti olisi sovitettu."

Rikoskomisario Kari Sorjonen ei ole toiveistaan huolimatta päässyt Lappeenrananssa eroon poliisityön ahdistavaa puolta. Vaikka uusi kotikaupunki on Helsinkiä parempi, rikokset eivät sitä ole. Epätavallinen kaksoismurha käynnistää tutkimukset, jotka liikkuvat molemmin puolin itärajaa. Liikkeellä on tappaja, jonka kaltaista Suomessa ei ole ennen nähty. Kuten aikaisemminkin, Sorjonen tekee työtään heittäytymällä ja ilman suojausta. 

Se osoittautuu vaaralliseksi metodiksi, sillä tällä kertaa vastassa on mies, jolla ei ole menetettävää. Tutkimukset johtavat Tšetšenian sotaan asti ja tapauksen lonkerot ulottuvat laajalle ja korkealle. Samalla paljastuu asioita, joiden vaikutukset vavisuttavat myös Sorjosten perhettä.

Viiden sormen harjoitus on Sorjonen-rikosromaanisarjan itsenäinen kolmas osa.

J.M. Ilves on kirjailijanimi, jonka takaa löytyy kaksi nimettömänä pysyttelevää ammattikirjailijaa. Helmet lukuhaaste - 25. kirjan on kirjoittanut kaksi kirjailijaa ✔️

Olen monesti katsonut Yle Areenasta Sorjosta, löysin kirjan viime vuonna alennusmyynnistä ja ajattelin että jospa sen lukisi jossain kohtaan. Kun Celiasta sitä ei löytynyt.

Mulla oli tähän lukuhaasteen kaksvitoseen, jo toinen kirja valmiina mutta en halunnut sitä tuoda juuri tähän kohtaan niin laitoin tämän kirjan koska olen yllättynyt kirjailijoiden nimestä. Luulin että se oli yksi kirjailijan nimi mutta kun se ei ollutkaan niin halusin laittaa tän tähän. Ja olipa sekavasti sanottu 😀

Nyt kun sain luettua kirjan, menin melkein heti katsomaan Areenasta uudelleen Viiden sormen harjoituksen. Osaan katsoa sarjaa eri silmällä, sillä silmällä mitä olen lukenut kirjasta. Kirjassa kerrotaan asiat vähän eritavalla ja myös kerrotaan kohtia mitä sarjassa ei olla näytetty ja se tekee mun mielestä kirjasta hyvän, siinä on vähän jotain omaa näiltä kirjailijoilta. Peukut ja rispektit tähän kirjaan. Oli kiva, suosittelen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti