sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Laura Save: Paljain jaloin

 

Tämä on elämäni mustin päivä.Laura, tuore äiti ja aviovaimo, saa puhelun lääkäriltä magneettikuvauksensa tuloksista. Diagnoosi on tyly. Polven kierukkavammaepäily muuttuu osteosarkoomaksi, reisiluuhun pesiytyneeksi luusyöväksi, ja keuhkoissa piilee mahdollisesti etäispesäkkeitä. Lauralla, nuorella lääketieteen opiskelijalla, on edessään toisenlaisten opintojen aika.Mitä seuraavaksi tapahtuu? Pitääkö jalka amputoida? 

Kuinka käy Otso-pojan ja Sofia-puolison? Entä koko parisuhteen? Voiko kaikki sittenkin olla vain yhtä suurta väärinkäsitystä ja kääntyä vielä valoisaksi? Vaikka kello pysähtyy ja arki muuttuu vuoristoradaksi, syövänkin kanssa voi silti elää. Päivän kerrallaan.Paljain jaloin on elämästään kertaheitolla ulos temmatun ihmisen vimmainen, osittain muistoihin ja päiväkirjamerkintöihin pohjautuva teos, joka kääntyy lohdulliseksi kertomukseksi vaivihkaa ohikiitävien päivien merkityksestä.

Laura Save (1983 2012) oli lääketieteen kandidaatti, yhden pojan äiti, istumalentopalloilija, palstaviljelijä sekä vastapaahdettua kahvia, suklaata ja isoja kissoja rakastava kynäilijä.Save ehti työskennellä mm. osastonsihteerinä, joulukorttien yölajittelijana, kaupan kassaneitinä, vaalitoimitsijana, itsepuolustusopettajana, gastroenterologisen kirurgian harjoittelijana sekä perinnöllisyyslääketieteen amanuenssina.Hän menehtyi ennen kuin sai tiedon kirjansa julkaisusta.

KUVA: celianet.fi
KUVAUS: adlibris.fi
LUKUHAASTE: kertoo sateenkaariperheestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti