sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Jan-Erik Fjell: Kostaja

 

San Francisco 1960-luku. 

Norjalaissyntyinen vasta 17-vuotias Daniel ”Danny” Larsen tuomitaan elinkautiseen vankeusrangaistukseen aseellisesta ryöstöstä ja poliisin murhayrityksestä. Hänet lukitaan pahamaineiseen Alcatrazin vankilaan. San Francisco 1994. 

Kahdeksan nuoren norjalaisen ja Alcatrazissa istuneen amerikkalaismiehen tiet kohtaavat. Entinen vanki kertoo uusille tuttavilleen tarinan heidän maanmiehestään, joka kärsi elinkautista vankeustuomiota samaan aikaan kuin hän. Nykyaika.

 Yli kaksikymmentä vuotta myöhemmin Saksassa ja Norjassa tapahtuu murhien sarja. Pian selviää, että kaikki uhrit olivat mukana San Franciscon -matkalla vuonna 1994. 

Rikospoliisista järjestyspoliisiksi siirretty Anton Brekke palaa auttamaan tutkinnassa ja FBI-yhteyksiensä avulla hän yrittää selvittää, miksi murhaaja on ottanut kohteekseen kauan sitten San Franciscossa vierailleen joukon. Miten amerikkalaismies ja tämän kertoma tarina liittyvät asiaan? Onko murhaaja joku matkalla mukana olleista, vai ovatko kaikki joukon jäsenet vaarassa?


Mä kuuntelin tän äänikirjana viime vuonna, mutta en koskaan sitä tuonut blogiini koska unohdin. Nyt kun vähän selailin vihkoani, johon olen kirjoitellut mitä olen lukenut/lukematta tämä tuli eteeni ja ajatteli että pitäähän tämäkin tuoda tänne Kirjapastilliin julki. Joten tässä vähän rikoskirjallisuutta. 

Viime vuonna innostuin Jan-Erik Fjellin kirjallisuudesta. Tää kostaja on kolmas(?) kirja.
Oon kuunnellut myös ilmiantaja muttaa tajusin että oon taas vähän harppinut sieltä sun täältä jos haluaa lukea järjestyksessä niin tässä järjestys.

Ilmiantaja 2018 √
Vaaran varjo 2018
Kostaja 2019 √
Saalistaja 2019
Onnenonkija 2020


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti