sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Marko Hautala: Kuiskaava tyttö

 


Se on kuin tinnitus, mutta tarttuu, lue omalla vastuullasi.

Ei tarvitse olla hullu kuullakseen kuiskausta. Se tarttuu valikoimatta jos vain olet kuullut tai lukenut kuiskaavasta tytöstä. 一 en kuule, en tainnut kuunnella liian tarkasti kuiskaavaa tyttöä 

Mitäpä siitä, kuiskausta se vain on. Koko ajan. Taukoamatta. Myös nukkuessa. Joskus saattaa tuntea hengityksen. Aivan kuin perhonen lepattaisi korvalehteä vasten. Tai huulet olisivat niin lähellä että ne välillä koskettaisivat. Se saa hieromaan korvalehteä, kunnes sitä alkaa kuumottamaan ehkä haavoille asti.

Työtoveri on kuollut oudolla tavalla ja jättänyt Antonille punaisen kansion, Iida Hallaston potilaskertomuksen. Anton ei ole nähnyt Iida tytärtään vuosiin. Eikä kansiokaan paljon kerro, pelkää huuhaata koko juttu. Vai onko? Ehkä joku kuiskaa vastauksen. Haluiat tai et.

Kuuntelin tuossa huhtikuussa ensimmäisen Hautalan kauhukirjallisuuteen liittyvän kirjan: pimeä arkkitehti. Siihen olin kirjoittanut kommenttina että jäi hyvä fiba, että voisin kuunnella enemmän tämän miehen kirjoja. Nyt kuuntelin kuiskaava tyttö.

Mulla on vähän kakspiippunen arvostelu tästä kirjasta. Toisaalta tykkään miten Hautala kirjoittaa kirjaa ja saa lukijan mukaan tekstiin mutta sitten minä, joka tipun lähes joka luvulla pois kirjan juonesta. Se ei vaan jotenkin toimi.. En tajua kirjan juonta. Paitsi lopussa.. Kun perhonen lepattaa korvanlehteä ja sitä joutuu hieromaan...

Ja kirjan lopussa ihmettelen miten se tarina noin päättyi...? Vaikka tämä kirja ei ollut ehkä sellainen mitä odotin tai oletin, en luovuta. Aijon silti jossain vaiheessa kuunnella varmaankin loput Hautalan kirjat. Koska haluan. 

Marko Hautala? Kirjoittaa psykologista kauhua. — mä pidän psykologisesta kirjallisuudesta, etenkin jos se psykologinen kirjallisuus liittyy jotenkin dekkareihin. Psykologinen kauhu, se ei välttämättä ole ihan mun juttu, mutta annan niitä mahdollisuuksia. 

Kuva ja kuvausteksi: tammi.fi
Kustantamo: Tammi
Julkaisu: elokuu 2016 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti