maanantai 28. kesäkuuta 2021

Christian Rönnbacka: Kävikö käry?

 "Vakuutusyhtiöiden kohtaan tehtyjen petosten kokonaismäärää on hankalaa määritellä tarkkaan niiden luonteesta johtuen."Vakuutusyhtiöiden huijaamisella on vankat perinteet suomalaisessa kulttuurissa ja siitä pidetään usein enemmän jopa kuluttajan oikeutena kuin millään tavalla tuomittavana toimintana. Tutkimuksen mukaan joka neljäs suomalainen tuntee vakuutusyhtiötä huijanneen ihmisen.

Tässä kirjassa esitellään petoksen päätyypit sekä paljastetaan kuinka yhtiöitä on huijattu tai ainakin yritetty huijata. Kaiken kokeneiden vakuutusetsivien vuosien varrelta kertomat tarinat ovat varsin opettavaisia eikä myötähäpeltäkään voi välttyä. 

Kirjaa voi tietenkin käyttää käsikirjana petoksen polulle, mutta toivottavasti esimerkit auttavat välttämään pahimmat amatöörin sudenkuopat ja siten tarjoamaan vakuutusetsiville entistä mielenkiintoisempia ja haasteellisempia tehtäviä.

Kävikö käry? on dekkaristina tutuksi tulleen Rönnbackan ensimmäinen tietokirja.

"Petokset ovat piilorikollisuutta, josta vain paljastuneet rikokset ja yritykset pystytään erittelemään toisinkuin esimerkiksi  myymälävarkaudesta joista viimeistään inventaarion jälkeen voidaan sanoa paljonko on varastettu."

Halusin kuunnella Rönnbackan tietokirjan jo sen takia että saan kirjan lukuhaasteeseen mutta oikea syy on se, että halusin katsoa onko kirjailija mieleiseni muissa lajeissa kuin pelkästään dekkaristina. Ja olihan. Kirjan aihe kiinnosti mua erittäin paljon.

En mitään petoksia ole tehnyt, mutta olen viimeisten kahden, kolmen vuoden aikana saanut paljon vakuutusyhtiöiltä kielteisiä vastauksia ja joutunut itse maksamaan suurehkoja summia tämän takia halusin katsoa minkälaisia petoksia muut suomalaiset ovat tehneet ja yrittäneet saada vakuutusyhtiöiltä rahaa, ja jopas on. Kolaroidaan autoa sen takia koska vakuutusyhtiö maksaa takaisin.... tai sitten ei.

Kirjan nappasin lukuhaasteeseen, kirjassa on kysymys. Kirjan kuvaus ja kuva on otettu celianet.fi. Äänikirjan kesto oli 6 tuntia ja 8 minuuttia Ei kommentteja:

Lähetä kommentti