sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Marja Aarnipuro: Maakellarin salaisuus


Aarnipuro aloittaa uuden toimitusmiljööseen sijoittuvan dekkarisarjan Kaarina Riikonen ratkaisee. Sen ensimmäinen osa ja samalla Aarnipuron debyyttidekkari Maakellarin salaisuus esittelee päähenkilön, keski-ikäisen naistoimittajan Kaarina Riikosen.

Kokenut alan ammattilainen työskentelee toimittajana Viikko-lehdessä, jonne hän kirjoittaa pidettyjä ja palkittuja henkilöhaastatteluja. Työnsä kautta Kaarina tuntee julkkikset ja puoli Suomea. Kaarinan uran saa yllättäen uuden suunnan kun hän suureksi järkytykseen löytyy oman kesäpaikkansa maakellarista surmatun miehen.

Julkkistoimittaja on yllättäen ja pyyrämättä tempaistu asioiden ytimeen ja matka rikosjournalismin jännittäbään maailmaan voi alkaa. Miten Kaarina kaiken kestää, kun omassa perheessäkin riittää ongelmia ja iän mukanaan tuomat kuumat aallot tuntuvat hyökyvän kiusallisesti aina väärillä hetkillä.

                Aluksi tuntui todella sekavalta koko tarina, paljon nimiä ja titteleita joita yritin muistaa pitkin tarinaa. Se muuttui kuitenkin selkeämmäksi ja sai vähän itsekin pohtia kuka murhasi, olin loppujen lopussa oikeassa kuka murhan teki ja yllätyin jotenkin henkilön suhtautumisesta julkisuuteen.

Kirja sai mut kiinnostumaan joten aion kuunnella muutkin Aarnipuron Kaarina Riikosen dekkarikirjat, tämä oli hyvä startti seuraavaa kuunteluhetken odotellen :--)

Kustantamo: CrimeTime
Lukuhaaste: kirjan päähenkilön työ on tärkeä        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti