maanantai 12. heinäkuuta 2021

Christian Rönnbacka: Ruska

 

Veri virtaa tunturipuroissa

Porvoolaiskomisario Antti Hautalehto on suunnitelltu jo pitkään vaellusretkeä Lappiin ystävänsä Larsin kanssa. Loma saa yllättävän käänteen, kun hänet määrätään työtehtäviin kaitsemaan kiinalaismiljardööriä seurueineen Pohjois-Suomen jylhissä maisemissa.

Kalastaessaan ja huuhtomassaan kultaa kiinalaisten kanssa Hautalehto ei osaa aavistaa että ryhmää seuraa joukko palkkasotureita jotka suunnittelevat kidnappausta. Hautalehto joutuu laittamaan peliin kaikki taitonsa selviytyäkseen hengissä karussa erämaassa raskaasti asestettu vihollinen kintereillään.

Christian Rönnbackan kahdeksas rikostomaani Ruska repäisee lukijan Antti Hautalehdon lailla kauas tutuista ympäristöstä keskelle Lapin koskematonta luontoa. Terävästä tyylistään tuttu Rönnbacka nostaa kierrokset uudelle tasolle dekkarissa joka iskee kuin hakku kivikovaan maaperään.


Tää kirja meni ihan uudelle levelille niinkuin kirjan takakansi sanoikin, mut toisaalta hyvä että meni mutta toisaalta olisihan se ollut kiva seurata mitä kaikkea siellä Porvoossa tapahtuu. Ainakin mun mielikuva miten tarina eteni maisemat ym on sen verran mielikuvituksellisen hauskoja että aina toisinaan palailen tämän kirjan tapahtumiin ja pohdin sitä miten voisin omissa kirjoituksissa tätä Lapin maisemaa käyttää. 

Hyvä kirja mä tykkäsin, mä odotan edelleen että celianettiin tulisi Rönnbackan Tulen aika uusin kirja joka 6/21 on julkaistu, jos ei tule luen sen :) 

Koska Antti Hautalehto on sen verran hyvä tyyppi kirjoissa niin haluaisin lähteä hänen kanssaan uudelleen Lapin erämaahan ja katsoa minkälaisia tapauksia meidän välille syttyy. Mitä tapahtuu kun poliisi ja välinehuoltaja lähtevät eräjormailemaan  😅

Äänikirja
- lukija Timo Mäkynen
- kesto 7h 18min
- julkaistu 2020 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti