sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Christian Rönnbacka: Tulen aika

 

Pääkaupunkiseudun yli on pyyhkäissyt ennennäkemätön väkivallan aalto.

Nuoria maahanmuuttajamiehiä on surmattu ampumalla ja tilanne alkaa muistuttaa suurkaupunkien jengisotaa.

Keskusrikospoliisi käynnistää tilanteen pahenemisen estämiseksi Lähiörauha-työryhmän ja sille tarvitaan sopiva vetäjä.

Antti Hautalehto päättää tarttua tilaisuuteen sillä rankan ruskareissun jälkeen hän on irtisanoutunut virastaan ja hakee uutta suuntaa. 

Työryhmän asiantuntijaksi saapuu Göteborgin keskusrikospoliisista 27-vuotias suomalais-irakilainen Henna Björk.

Hän on perehtynyt jengiväkivaltaan ja tottunut koviin otteisiin. 

Björk on pätevä mutta myös äärimmäisen motivoitunut tulemaan Suomeen syistä joista Hautalehdolla ei ole aavistustakaan.

Kun edellisen Rönnbackan kirjan luin: Ruska mulla jäi sellainen paha fiilis, että mitä nyt Antille tapahtuu miten hänen elämänsä muuttuu ja vähän myös sellainen epävarma olo. Kun en ollut kirjaa vielä ostanut, löysin netistä muutaman luvun joista sai vähän esimakua. 

Mulle oli suuri helpotus, kun sain lukea ensimmäisistä luvuista että Antti ei joudukkaan vankilaan vaan hän voi aloittaa elämänsä alusta, jos sen niin voisi sanoa. Sen jälkeen menin ja ostin kirjan perjantaina ja luin kokonaiset kolmesataakolmekymmentäkolme sivua viikonlopun aikana.

Mulla oli vähän hankaluuksia ensimmäisten lukujen kanssa, koska en ole pitkään aikaan lukenut kirjaa ilman äänikirjaa apuna käyttäen mutta kun pääsin vauhtiin en malttanut oikeastaan tehdä muuta. Mun mielestä tässä kirjassa on kiva myös se että Rönnbacka kuvailee kirjan tapahtumapaikkoja niin avarakatseisesti että mun oli helppo saada oma käsitys siitä minkälaista jossain paikoissa oli esimerkiksi kehä kolme, porvoonväylä oli kohtia jossa tiesin mitä tai missäkohtaa hän yrittää kertoa tarinaa.

Myös mulla tuli hyvä fiilis siitä, että hän on ottanu maailmanlaajuisen pandemian esille kirjassa toisaalta niin hupaisaa koska se on kirja ja siinä on omanlainen tarina ja sitten on tämä meidän jokainen henkilökohtainen elämä ja sitten luen kirjasta koronasta.

En myöskään yleensä osta uusia kirjoja heti kaupasta hinnan vuoksi, mutta tein tämän kirjan ja luultavasti tulevien Rönnbackan kirjojen kanssa poikkeuksen. Tämä kirja julkaistiin kesäkuussa ja olisin silloin jo halunnut ostaa mutta ajattelin odottaa että mitä jos celia tuottaisi kirjan äänikirjana, eipä sitä kuulunut joten tein päätöksen: ostin ja luin itse.

Kustantamo:
 Bazar
julkaistu 2021
ISBN 978-952-376-215-2

Lukuhaasteet:
Kirja, jonka ilmestymistä olet odottanut
Vuonna 2021 julkaistu kirja
Kirja, joka liittyy jollakin tavalla kevääseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti