sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

Hanne Dahl - vaara vierailee kylässä

Sisätautilääkäri Mauri Yli-Viranko jää sairauslomalle infarktin ja burn outin takia. Hän päättää etsiä toipumispaikakseen lomamökin, jonka valintakriteerinä on noin 150 kilometrin etäisyys Helsingistä. 
Sopiva kohde löytyykin Hauhon kylästä, keskeltä kauneinta Hämettä. Yli-Viranko on alusta alkaen tahtomattaan tiiviisti kiinni kyläyhteisön elämässä. Pian hän toteaa, että levosta ja rauhasta ei ole tietoakaan, sillä sattuman kautta päivänvaloon nousee ikäviä tapahtumia kaukaa hänen menneisyydestään. Skandaalin ainekset ovat valmiit. 

Paikkakunnalla sattuu lisäksi kaksi epämääräistä kuolemantapausta. Pahinta kaikessa on se, että ehkä vahvin motiivi löytyy häneltä itseltään. Samaan aikaan lisäpainetta tuo vehkeilyt työpaikalla Helsingissä, jossa Yli-Virangon pitäisi olla puolustamassa oikeuksiaan.

 Paikkakunnalla sattuu lisäksi kaksi epämääräistä kuolemantapausta. Hauhon idyllinen kirkonkylä joutuu näyttämöksi rikoksille, joiden jälkimainingit ulottuvat Kärkölään asti.

    Sain ystävältäni suosituksia Hanne Dahlin eräästä toisesta kirjasta, hän sanoi että se kirja on mainio, mutta olisi pitänyt varmaan lukea ihan alusta asti kirjat joten tein pientä tutkimusta ja alotin Dahlin kirjat iihan alusta niin saa paljon enemmän irti.

En ikinä ollutkaan kuullut kirjailija Hanne Dahl otin tästäkin selvää. Itse Hanne Dahl on kirjailijanimi mutta tämän takanaan on Anne Syrjä joka on syntynyt Hämeenlinnassa vuonna 1949. Hän opiskeleli Helsingin yliopistossa humanistiten tieteiden kandidaatiksi ja hän meni töihin lääketeollisuuteen jossa toimi niin kauan kuin jäi eläkkeelle. Eläkepäivillä hän aloitti kirjoittajakkurssin jonka jälkeen hän julkaisi tämän Vaara vierailee kylässä dekkarikirjan. Kirjailija itsekin viettää paljon aikaansa Hauholla ja perheellä on vapaa-ajan asunto siellä. 

Aika hyvä, eihän sitä tarvitse olla ammatilta kirjailija kun kirjoittaa näin hyvää materiaalia dekkarina! Itsekin olen pohtinut että olisi tosi nastaa kirjottaa oma kirja jostain...

Otin tämän kirjan pohjoisen lukuhaasteen: hyvän mielen dekkari koska tämä ei ollut sinänsä "raaka" mitä jotkut dekkarit on. 👍

Äänikirja:
- kesto 7h 47min
- lukija Tuomas Tulikorpi
- celianet.fi

Kuva ja kuvaus:
- celianet.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti