tiistai 13. heinäkuuta 2021

Rosa Liksom: Hytti nro 6 │ 39/50

 

Finlandia-voittaja 2011! Rosa Liksomin huikea kertomus matkasta asioiden ytimeen, suljetun maan sielunelämään ja tytön omaan sisimpään.

Lukiessa tuntuu, että omankin olohuoneen ikkunoista näkyvät pakkasen huurtama Siperia ja lyhyissä vitjoissa nälkäänsä haukkuvat koirat.- Kodin KuvalehtiTämän voi lukea vaikka kuinka moneen kertaan, ja aina avautuu jotain uutta, niin rikasta teksti on.- Jarmo Tuominen, Valkeakosken sanomat

Itä on itä ja länsi on länsi, on tyttö ja tytöllä on unelma. On Neuvostoliitto, sen kulahtanut ja absurdi todellisuus, lannistetut mutta kekseliäät ihmiset, korruptio ja tyly lähihistoria. On Siperian juna, junassa hytti ja tytön matkakumppanina venäläinen mies. Ohi vilahtavat toistensa kaltaiset kaupungit ja pystyyn mätänevät tehtaat, kaduilla lainehtivat joet ja myrkytetyt metsät. Tähdet kolisevat jääkuutioina vihreällä taivaalla ja räkäinen kissa naukaisee yössä.


Lukuhaaste: 
Varjo-Finlandia voittaja tai Lukijoiden suosikki-Finlandia → en minä tiiä onko tämä varjo finlandia, mut joku finlandia voittaja on ja sillä sipuli.

Kirjassa kuunnellaan musiikkia

Kuva: celianet.fi
Teksti: wsoy.fi

Ei ollut mun kirja lainkaan mutta kuuntelin "väkisin" että sain lukuhaasteiden kohdat täytettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti