tiistai 20. heinäkuuta 2021

Suomalainen vuosi: Jukka Viikilä


Suomalainen vuosi oli kirjana sellainen mitä tässä nyt eletään joka vuosi 😀

Finlandia-voittajan lempeän humoristisia tarinoita suomalaisen elämänmuodon kukkasista ja rikkaruohoista. 

Suomen kesä. Talviloma. Työ. Sää. Penkkiurheilu. Kahvi. Julkkikset. Karavaanarit. Jukka Viikilän kertomukset seurailevat vuodenkiertoa niin kuin vain suomalainen voi sen nähdä. Perusyksikkö on perhe, naapureitakin vilkuillaan pensasaidan raosta. Perinteissä pitäytymisen, ankaran työn arvostuksen ja toivottoman kesänodotuksen lomasta pilkahtelevat rakkaus ja intohimo, vaikka sääennuste sanoisi mitä.

Löysin tän kirjan sattumalta kun etsiskelin Varjo-Finlandia aiheista kirjaa mutta en tainnut sitäkään koskaan löytää tai mieleistä, mut tää oli niin huvittavan hauska nimi kirjalle että oli pakko saada tietää millaista materiaalia kansien välissä oli. Oli aika semmosta, miten sen nyt sanoisi... Tunsin olevani suomalainen kun näitä sivujen tekstiä imin itseeni.

Oon kans nyt täs muutamien (tai aika monien) kirjojen kohalla pommittanut mun lukuhaasteita, niin on jotenkin tosi yeees laittaa joskus vähän jotain muuta kuin lukuhaaste sitä ja lukuhaaste tätä kirjoi eli nyt tulee muutakin 😝 ja eei, en ole näitä kaikkia kirjoja läheskään lukenut tai kuunnellut tässä kuussa miksi olisin? Miksi pitäisi laittaa juuri luetut kirjat blogiin nojaa, takaraivossa on joku sellainen pinttymä että kaikki nyt ja heti blogiinkin. Mulla on word tiedosto missä on vajaa tusinan verran kirjoja odottamassa jos jossian vaiheessa laittaisin blogiini en välttämättä laita. Enhän mä laittanut kaikkia kirjoja mitä helmetin lukuhaasteeseen luin/kuuntelin niin tähän blogiin vaikka mulla on se lukuhaaste sivu siellä olemassa... Se sivu on siellä sen takia että ite pysyn kartalla mitkä kohdat on vielä täyttämättä 😀 ja ennen kun tästä postauksesta tulee tälläinen jaaritelma mitä pitäisi blogiini laittaa ja milloin niin lopetan tämän tähän. 

Ainiin, nämä tiedot vielä:
kuva ja kuvaus: celianet.fi
Otava 2018 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti