sunnuntai 1. elokuuta 2021

Piemyden tango: Reijo Mäki / selkomukautus Ari Sainio

 


Mä etsin mun legendaarisella haulla etsin jotain selkokirjaa joka olisi omaa makuani ja sellainen minkä voisin blogiini tuoda. Ja kappas törmäsin Reijo Mäen Vares kirjaan ja aloin kattelemaan kirjan takakannen tekstiä sillä ajatuksella että voisinkohan pitää tästä kirjasta?

Yksityisetsivä Vares joutuu kiperään tilanteeseen tutkiessaan tangokuninkaan kuolemaa. Tappajaa ei ole saatu selville. Vuosia myöhemmin Vares saa uuden vihjeen. Tehty selkokirjaksi Reijo Mäen Pimeyden tango-teoksesta.

Se kuulosti ehkä vähän kummajaiselta näin mun silmien alla, koska en ole koskaan tutustunut Vares kirjasarjaan vaan otin tämän tästä ja kun sitten lähdin kuuntelemaan tätä kirjaa totesin jo aika alussa että olisi varmaan pitänyt kuunnella kaikki kirjat ensimmäisestä kirjasta lähtien. En oikeastaan saanut mitään sinänsä irti kirjasta koska en tiedä mitä Vareksella on sattunut ja tapahtunut ennen tätä kirjaa. 

Tää Pimeyden tango on yhdeksäs Vares kirjasarjan kirja ja tämä on tullut vuonna 1997. Vares kirjoja on tällä hetkellä yhteensä kolkyt kaks (32) ja niitä on aika paljon! Ensimmäinen Vares kirja on ilmestynyt vuonna 1986 ja viimeisin 2021. Siinä on kirjasarjalla vuosia ja lukijalla sivuja. Koen kuitenkin tällä hetkellä etten tule lukemaan taikka kuuntelemaan Vares kirjoja ainakaan ihan ensimmäisestä kirjasta asti. Vaan saatan ehkä, joskus, en tiedä kuunnella uusimpia kirjoja. Aika näyttää. 

Kuva ja kuvaus:
celianet.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti