sunnuntai 12. syyskuuta 2021

Arttu Tuominen: Verivelka

 

Joskus ystävyys on lakia vahvempi.

Koskettava ja vetävä rikosromaani salaisuudesta ja syyllisyydestä. Kuinka pitkälle olet valmis ystävyyden nimissä menemään? Myöhäinen syksy. Porin Ahlaisissa tapahtuu raaka, mutta poliisin näkökulmasta tavanomainen surmatyö. Mökillä, jossa on koolla iso ryyppyporukka, puukotetaan mies.

Tapauksella on useita silminnäkijöitä mutta vähän surijoita: uhrilla on poikkeuksellisen väkivaltainen rikostausta.Komisario Jari Paloviita, ylennyksen saanut perheenisä, hätkähtää kuullessaan Ahlaisten surmasta epäillyn miehen nimen: poikavuosina samainen puukottaja oli hänen paras ystävänsä, rikkonaisesta kodista tullut tinkimätön ja auttavainen toveri, joka puolusti häntä julmissa kiusaamistilanteissa. 

Paloviita on aina tuntenut olevansa elämänsä velkaa nykyisin syrjäytyneenä kulkevalle ystävälleen.Mitä tarkoittaa ikuisen lojaalisuuden lupaus? Voiko verivalan purkaa?

Verivelka aloittaa uuden DELTA-sarjan, joka kuvaa suomalaista poliisiyksikköä tuoreella tavalla. Yksikön tehtävänä on ratkaista monimutkaisia rikoksia, jotka laittavat heidät punnitsemaan omia valintojaan ja arvojaan. Raja oikean ja väärän välillä on häilyvämpi kuin kukaan heistä oletti. Porissa asuva Arttu Tuominen (s. 1981) työskentelee ympäristötarkastajana ja kirjoittaa iltaisin tummia, realistisen piinaavia rikosromaaneja. Erityisen vaikuttavasti Tuominen kuvaa moraalin järkkymistä ja ihmisiä vaikeiden valintojen äärellä.

Mielenkiintoinen tapa kirjoittaa dekkaria Tuomiselta. Sopivasti lapsuutta ja sopivasti tätä päivää yhdisten luotu upea Verivelka joka jää odottamaan seuraavaa osaa kuunneltavaksi.

Niin hyvä kirja, että kirjasarja pääsee tunnisteeksi asti ja Arttu Tuomisen nimi pääsee vihkoon jossa on muitakin hyviä kirjailijoita riveissä. Tykkäsin tästä kirjasta.

Kirjan tiedot:

Julkaisutiedot, Helsinki WSOY
ISBN 978-951-0-43645-5

Äänikirja:

Celianet.fi
Lukija : Ville Tiihonen
Kesto 12h 9minEi kommentteja:

Lähetä kommentti