maanantai 20. syyskuuta 2021

Kati Koskinen - Herkku Buffet

 


PINK LEMON on lohjalainen konditoria, jonka perjaatteena on tarjota jokaiselle jotakin. Tähän kirjaan on koottu konditorian suosituimpia makeita ja suolaisia herkkuja, joista voi raknetaa näyttäviä buffetkokonaisuuksia tai poimia mieleisensä.

Kirjan ohjeissa on huomioitu vegaaninen, gluteeniton, maidoton, laktoositon ja FODMAP-ruokavalio. Kirjan alussa on kerrottu mitä erikoisraaka aineita ja mitä FODMAP-ruokavalio oikein tarkoittaa , kerrotaan välineistä. Ja miten tehdään muun muassa kakkupohja. Voin sanoa parin kokemuksen jälkeen kakkupohjan teko on yllättävän vaikea.

Tässä kirjassa on paljon sellaisia reseptejä joita haluan jossain vaiheessa tehdä esimerkiksi macaronit, eikös ne ihan simppeleitä oo tehdä? Ainakin tuon ohjeen mukaan olisi.


Tykkään siitä, että tuo ensimmäinen sana on lihavoitu, niin ainakin itse pysyn kärryillä mitä teen seuraavaksi. Olen myös joihinkin kokkikirjoihini alleviivannut sanan, rivin että tiedän missä kohtaa mennään ohjeessa ettei tarvitse taaas, uudelleen käydä koko rimpsua lävitse. Näistä macarooneista vielä sen verran kun meni sivun eteenpäin tuli vegaaninen ohje mikä on plussaa.

Tässä kirjassa on myös kategoriat muun muassa aamiainen, iltapäiväkahvi tarjoilut,  puutarhajuhlat, sadonkorjuujuhlat jne. Itse löysin yhden huonon puolen tästä kirjasta silloin kun tätä ostin: kaikki mainitaan grammoissa kun yleensä kaikkialla on desilitra, ei siinä mitään ostin sitä varten myös keittiövaa'an niin homma hoituu sillä sitten. 

Olen innoissani tästä kirjasta, kohta pääsen omaan instagramiini laittamaan upeita kuvia näistä herkuista mitä kirja tarjoaa minulle. 

Kirjan tiedot

- ilmestysvuosi 2018
- kustantaja Otava
.- ISBN 978-951-1-32108-8

Lukuhaaste: kirja josta löydät maukkaita reseptejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti