sunnuntai 10. lokakuuta 2021

C.S. Lewis - Taikurin sisarenpoika 6

 Kaikkihan tietävät Narnian, maan, missä elävät kentaurit, aarnikotkat, puhuvat eläimet, huiluja soittavat faunit sekä monet muut taikaolennot, joita ei meidän maailmassamme näe.

Myös julma, Narniaan joksikin aikaa ikuisen talven langettanut Valkea velho on tuttu henkilö kuin myös hyvän ruumiillistuma Aslan, Narnian luoja. Sekä maaginen vaatekaappi, minne astuessaan Pevensien lapset joutuivat Narniaan ja sen seikkailuihin. Mutta kuten kaikella olemassa olevalla on alkuperänsä, synty, niin MISTÄ tuo vaatekaappi on alun perin tullut? 

Kuka teki siitä vaatekaapin ja tiesikö että se toimisi vielä porttina toiseen maailmaan? Ja MISTÄ Valkea velho on kotoisin vai onko hän ollut aina Narniassa? Ja MITEN itse Narnia on syntynyt? Taikurin sisarenpoika -kirja ei vain kerro kuinka Digory ja hänen ystävättärensä Polly joutuvat maagisten sormusten ansiosta eri maailmoihin sekä ystävystyvät keskenään, vaan koko tarina on Narnian luomiskertomus. 

Tässä kirjassa selviää kuinka kaksikko tapaa ensimmäistä kertaa Valkean velhon vielä kun tämä tunnettiin Jadis nimisenä naisena, Charnin viimeisenä kuningattarena sekä kuinka he kaksi pääsivät todistamaan Narnian synnyn. Tässä kirjassa on kaikki vastaus aikaisemmin esitettyihin kysymyksiin kuin myös moniin muihinkin, kuten miten lyhtypylväs joutui Narniaan alun perin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti