torstai 14. lokakuuta 2021

Tamara Maunonen & Tellervo Salo - Unikirja

 

3300 unta selityksineen

Vanha sanonta - "joka uniinsa uskoo, se varjoaan pelkää" - on vain osa totuutta. Unia on selitetty aina. Unen selittäjät ovat kautta aikojeen olleet tärkeitä henkilöitä.

Tamara Maunonen on maamme tunnetuin selvännäkijä ja unen selittäjä. Yhdessä Tellervo Salon kanssa he ovat koonneet tähän kirjaan 3300 unen selitystä.

Kirja on painettu ennen kuin olen edes syntynyt, eli vuonna 1991. 

Lukijalle Maunonen sanoo:

Useiden vuosien ajan olemma Tellervo Salon kanssa keränneet sekä kotimaisten että ulkomaisten unennäkijöiden selityksä, tietoa unista ja niiden symbolisista merkityksistä ja mahdollisista toteutumisesta.

Useilla alan tutkijoilla näyttää olevan samat selityksen samankaltaisista unista. Kaikki unet eivät ole merkityksellisiä, vaan ne heijastavat päivätajunnassa tapahtuneita asioita ja ajatuksia: myös aliitajunnallisia pelkoja ja toiveita purkaantuu unessa.
Sanonta "joka uniinsa uskoo se varjoaan pelkää" on vain osatotuus. Unien selittäjäjiä on ollut kautta aikojen ja lapsuuden ensimmäiseen unien selittäjään tutustuivat monet jo pyhäkoulussa, jossa kerrottii Josefin tulkinta seitsemästä lihavasta ja seitsemästä laihasta vuodesta. -- Lähellä Siperiaa on pieni yhdyskunta, jossa ihmiset eivät tervehdi toisiaan sanomalla: "hyvää huomenta" vaan kysymällä "mitä unta näit viime yönä?" Nämä unet sitten ekrrotaan perhepiirisssä, selivttäen ovatko ne viitteellisiä, kenties enneunia vai alitajunnasta nousseita viestejä.

Tämä unienselityskirja on vain viitteellinen ja samalla ehkä viihteellinen sillä jokaiselle meistä on myös aivan henkilökohtaisia unisymbooleja, joita näin ei voi tutkia. Parhaimman ja henkilökohtaisimman unikirjan saat jos itse aamulla merkitset muistiin näkemäsi unet ja niiden sisältämät viestit. Kunnes oma unikirjasi on valmis, olkoon tämä kirja eräänlainen unimaailmasi tulkitsijana.

Näin Maunonen lopettaa lukijalle kertomisen. En oikeasti koskaan ennen tätä ole näin syvällisesti lukenut, paitsi nyt kun sen tähän postaukseen kirjoitin. Tähän kirjaan siis mahtuu A kirjaimesta Ö kirjaimeen asti 3300 tulkintaa mitähän juuri se sinun unesi jokin esine, kohde, tunnelma tai eläin tarkoitti.

Kirjan lopussa on unimuistio johon voit halutessasi kirjoittaa mikä juuri esine, kohde tai eläin oli unessasi. Olen tämän kirjan ostanut kirppikseltä muutama vuosi sitten, ja unimuistiossa on muiden tulkintoja unistaan ja tässä muutama niistä.

Vuodelta 1999. Saari merkitsee rauhallisuuden ja onnellisuuden symboolia. Sauna unesi lupaa hyvää oloa ja lomaa. Järvi  vesi, elämänvertauskuva. Veli  vastuusi on suuri tällä hetkellä. Suudelma tuttu, tulet kokemaan onnellisia aikoja. Vastenmielinen olo tulet vihdoin pääsemää ahdistuksestasi. Ja tähän päättyi vuoden 1999 unen muistiot. 

Seuraava merkintä on 21 vuotta myöhemmin. Sota  uni ei lupaa hyvää, vaan se varoittaa vaaratilanteesta. Hevonen symboloi intohimoa. Rotta joku yrittää olla epärehellinen sinua kohtaan. 

Vuosi eteenpäin, tähän päivään, tähän hetkeen. Käärme on niitä symboleja joilla on monta merkitystä: käärme on viekkauden ja kavaluuden vertauskuva, se on viisauden symboli, käärme kuvastaa myös seksuaalisuutta ja intohimoa. Pelko, pelko unessa ei ole huono enne, vaan se täytyy tulkita yhdessä muiden unisymbolien kanssa niine ttä syntyy kokonaisvaltainen kuva unen tapahtumisesta ja niiden sinulle välittämistä viesteistä.

Omasta mielestä unet ja niiden symbolit ovat niiin mielenkiintoisia että voisin aina joka kerta kun olen unen nähnyt kirjoittaa sanan ylös ja kun kerkiän tutkia paremmin mitä se tarkoittaa mutta en tee niin, teen aina silloin tällöin. Tässä oli yksi kirjavinkkaus joka on itselleni todella mielekäs ja henkilökohtainen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti