perjantai 22. lokakuuta 2021

Marja Aho - Lasienkeli

Valon ja varjon rajalla kulkeva nuortenromaani kertoo mielen särkymisestä, ystävyydestä ja toivosta.

Juuri kun kaikki näyttää olevan hyvin, elämä kiskaisee maton jalkojen alta. Killin elämässä on onfelmia, jotka ovat kokoa XXL. Hän on hukannut itsensä pimeyteen ja yrittänyt itsemurhaa.

Siksi hän on psykiatrisessa sairaalassa, osasto koovitosella, etsimässä valoa ja syitä elää.

Sairaalan pihalla Killi tapaa Iiriksen, ylilääkärin tyttären. He ystävystyvät ja Iiris tutustuttaa Killin sairaalan hautausmaahan, karmiviin kummitusjuttuihin ja lähellä virtaavaan synkkään Kalmajokeen. Iiriksen avulla Killi saa roikuttua kiinni elämän langassa.

Kun Killi pääsee pois osastolta, yhteys Iirikseen katkeaa. Vain kuva sinipukuisesta hauraan kauniista tytöstä muistuttaa menneestä. Yrittäessään löytää ystävänsä uudelleen Killi saa kuulla jotakin sellaista mitä hän ei olisi ikinä uskonut kuulevansa.

Marja Aho on lahtelainen kuvittaja-kirjailija. Hänen aiempaa tuotantoonsa kuuluu useita lasten- ja nuortenkirjoja. Lasienkeli on suunnattu yläkoululaisille ja sitä vanhemmille lukijoille.

            Löysin tämän kirjan kun etsin tägin mielenterveysongelmat alta, ja kuvaus vaikutti niin mielenkiintoiselta jotta ajattelin että pistämpä kirjan kuuntelulistalle. Nyt ei ollut mitään muutakaan kirjaa mitä olisi voinut aloittaa niin aloitin tämän Lasienkelin kuuntelun. Jo ensimmäisestä luvusta alkaen tiesin että ah, tämä on kirja jonka sanoja haluan imuroida korvistani aivoihin. 

Kirjat jotka käsittelevät mielenterveysongelmia jollain tapaan, tuntuu että käännän itseni päähenkilöksi ja eläisin omaa elämääni ja kun kirja on luettu vertailen kirja"minää" ja minun omaa elämääni ja loppujen lopuksi aina valitsen minun oikean elämän. Mutta siis ajan takaa tällä sitä että on niin mielenkiintoista kaikki mielenterveysongelmaa käsittelevät kirjat.

Kustantamo: Myllylahti
Kuvaus ja kuva: celianet.fi

ISBN  978-952-356-181-6

Äänikirjan kesto 3h 48min
Lukija: Anni Tani


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti