KK │Ann-Helén Laestadius: Hei söpö

 

Siitä tulisi Agnesin paras kesäloma. Kuusi viikkoa Sopperossa. Vihdoinkin Agnes näkisi taas Henrikin, poroja hoitavan saamelaispojan, jonka kanssa oli viestitellyt ja istunut koneella satoja tunteja kotonaan Solnassa.

Loma pohjoisessa ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan. Jalkapallokentällä Agnesia nimitetään Tukholmalaiseksi ja yhtäkkiä Henrik kuulostaa kummalliselta puhelimessa eikä voi tavata Agnesia. Aivan kuin joku olisi päättänyt ettei Agnes ole oikea saamelainen.

Yllätyskirjeen myötä Agnes saa kuitenkin odottamattoman ystävän ja kaikki muuttuu.

Hei söpö on itsenäinen toinen osa ruotsinsaamelaisen Ann-Helén Laestadiuksen kirjoittamasta Soppero-sarjasta. Neliosainen nuortenromaanisarja kertoo lämpimästi Tukholman seudulla asuvasta 13-vuotiaasta Agnesista, joka uskaltaa lähteä kulkemaan omaan tietään.

Ensimmäinen Soppero - kirjasarjan kirja on Terkkuja Sopperosta jonka olen julkaissut ja kommentoinut blogiini lokakuussa. 

Huomasin, että olen joskus yrittänyt kuunnella tätä kirjaa enkä oikeastaan ymmärtänyt siitä hölökäsen pöläystäkään. Kun olin kuunnellut Terkkuja Sopperosta ja aloin etsimään onkohan celiassa toista osaa. Yllätyin, että tämä Hei söpö onkin Soppero-sarjan toinen osa. Laitoin kirjan lainaan ja jotenkin kaikki luvut mitä ehdin kuunnella, nyt ymmärsin mitä luvuissa yritettiin kertoa lukijalle.

Kun imin lukuja korviini, olin taas Sopperossa katsomassa miten Agnesin elämä sujuu. Harmissaan olin taas kun kirja loppui ja jouduin palaamaan maanpäälle taas. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Amiraali: Mila Teräs 46/50

Peppi Pitkätossu: Astrid Lindgren

Yösyöttö: Eve Hietamies / selkomukautus Hanna Männikkölahti