keskiviikko 15. joulukuuta 2021

KK │ Lars Pettersson - Kaamosmurhat

 

Kylmäävä trilleri vihasta ja kostosta pienessä pohjoisessa yhteisössä, maassa jossa talviaurinko ei nouse horisontin ylle ja päivä kestää vain pari sinihämärää tuntia. 
Nils Mattis löytää Esrangen accaruuskeskuksen väestönsuojasta paloitellun miehen ruumiin. Poliisia Nils ei tohdi kutsua karmean löytönsä ääreen, koska on juuri itse salakaatanut hirven lähialueella. Kun poliisille selviää myöhemmin että Nils on ollut ruumiin löytöåaikalla, tästä tulee epäilty.

Koutokeinoon asettuneen apulaissyyttäjä Anna Magnussionin on jälleen kerran tultava sukunva avuksi. Kiirunan poliisiasemalle viransijaiseksi lähetetty Melker Grundström yrittää parhaansa mukaan selvittää porovarkauksia, joiden käsittelyä paikallinen poliisi on jo vuosia vältellyt.

Nyt hänen on otettava hoitaakseen myös väestösuojasta löytyneen tuntemattoman ruumiin tapaus. Juuri kun näyttää siltä että uhtis henkilöllisyys on selvinnyt, tapaus muuttuu vielä monimutkaisemmaksi. Sama mies löydetään uudestaan. Tällä kertaa oman asuntonsa lattialta suurikaliiperisella aseella päähän ammuttnua.

    Löysin tämän kirjan sattumalta kun etsin lukuhaasteeseen sopivia kirjoja ja tämä osui ja upposi juuri oikeaan kohtaan:   Kirja, joka liittyy kaamosaikaan ✅. Pääsin aika piahkoin juoneen mukaan ja kirja vei minut mukanaan Lappiin ruotsin ja suomen rajalle ihmettelemään murhaa jonka joku oli tehnyt. 

Kirjan edetessä pohdin moneen otteeseen kuka murhaaja on, onko se joku josta kirja kertoo koko ajan vaiko joku ihan muu. Tätä pohdintaa käyn yleensä lähes jokaisessa kirjassa, dekkarissa joita satun lukemaan tai kuuntelemaan. Hyvä kirja oli. 

Kirjan tiedot
- ilmestynyt 2017
- ISBN 978-952-312-490-5

Äänikirjan tiedot
- lukija Pinja Flink
- Kesto 11h 34 minuuttia

Kuva ja kuvaus: celianet.fi


1 kommentti:

  1. Tämä oli mainio dekkari. Tykkään, kun kirja sijoittuu muuallekin kuin Tukholmaan.

    VastaaPoista