maanantai 20. joulukuuta 2021

KK │ Outi Hongisto - Veljet: Younas

 

Amir Zardari erosi maahanmuuttajista koostuvasta espoolaisesta jengistä, mutta sen johtaja ja taustahahmon haluavat vaientaa liikaa tietävän entisen jengiläisen, joka aikoo todistaa heitä vastaan. Amir houkutelaan ansaan jolla on kauaskantoiset seuraukset.

Younas Zadari työskentelee KRP:ssä jrjestätyneen rikollisuuden erikoistutkintartryhmän esimiehenä. Hän ottaa elämäntehtäväkseen jengin vangitsemisen sekä rikollistouhuista eroon pyrkivt pikkuveljensä pelastamisen.

Younasin tutkintaryhmän löytämät todisteet laajasta rikolliskuviosta osoittautuvat räjähdysherkiksi. Younasin on pohdittava päätöste nsä vaikutukset niin tarkkaan: kenelle kertoa ja mitä. Vastapuoli tuntuu olevan aina askeleen edellä ja siihen voi olla vaan yksi selitys.
Kykeneekö Younas suojelemaan rakkaimpiaan joiden henki on jatkuvasti uhattuna? Sukuun pian syntyvä lapsi sekoittaa entisestään ajatuksia ajojahdinomaisen tutkinnan järkevyydestä. Kuinka kalliin hinnan Younas on onnistumisestaan loppujen lopuksi maksamaan?

Veljet - Younas on Veljet sarjan toinen osa, itsenäinen osa. Sarjan ensimmäinen osa kansaa nimeä Veljet - Amir. Kirjojen yllättävät käänteet ja puhuttavat ihmiskohtalot sijoittuvat Espooseen ja ovat osaltaan ovi nykypäivän monikulttuuriseen yhteiskuntaamme, sen vahvuuksiin ja epäkohtiin.


Kuuntelin äänikirjana Veljet Amir, kirjan ja se vaikutti niiin hyvältä että odotin ja odotin milloin uusi kirja ilmestyy. Unohdinkin jo hetksi tämän kirjan olemassa olon kunnes yksi päivä kun olin kaupungilla ja kävin Hulluilla päivillä, törmäsin tähän uuteen Veljet Younas kirjaan ja samalla silmäniskulla ostin kirjan. 

Luin kirjan oikeastaan yhdessä viikonlopussa (hups) töissä ollessani kun päivystin mutta mitään ei juurikaan tapahtunut. 

Tykkäsin ehdottomasti kirjassa siitä että jokainen luku oli aina sen yhden henkilön oma luku, mutta Hongisto oli saanut kirjoitettua luvut niin että aina kun siirtyi seuraavaan se yhdistyi ja tarina muodostui siitä. Mulle ei ainakaan tullut semmosia aukkoja että mitä tässä luvussa kerrottiinkaan ja vähän semmonen (öh) fiilis. Pysyin mukana tosi kivasti alusta loppuun asti.

Luin kirjan ihan fyysisesti omilla pikku silmilläni ja aivojen mielikuvituksella, jotenkin erikoista että pystyn lukemaan ja vielä muistamaan mitä olen oikein lukenut ennen se ei ollut oikein mahdollista... 

Halusin ottaa tämän kirjan pohjoinen lukuhaaste kohtaan: Kirja, joka liittyy unelmaasi. Mun yksi unelmista on joskus olla töissä poliisina, tutkia rikoksia. 

KIRJAN TIEDOT
- ilmestyi 2021
- ISBM 978-952-356-219-6
- kustantamo Myllylahti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti