torstai 2. joulukuuta 2021

KK │ Pentti Kirstilä - Hanhivaara ja sateisen saaren tappaja

 Ihan pakko kertoa tarina miten tämä kirja on päätynyt yöpöydälleni ja sitä kautta tähän kalenteriin. Hypätään ajassa alkuvuoteen taisi olla tammikuuta, sinä aurinkoisena lauantai aamupäivänä isäni pyysi että voisinko viedä roskat ja minähän vein. Roskakatoksella oli muutama paperikassillinen kirjoja joita aloin siinä kolmenkymmenen asteen pakkasessa katsomaan ja tämä kirja lähti mukaan muutaman muun kirjan kanssa.Kirja makoili kirjahyllyssäni ainakin puolisen vuotta kunnes otin itseäni niskasta kiinni ja aloin lukemaan Hanhivaaraa. Olin jo ennen kuin aloin lukemaan ottanut vähän selvää tästä kirjailiasti kuka hän on miehiään. Tai pitää sanoa kuka hän oli miehiään. Suomalainen rikoskirjailija ja kirjailija vuodesta 1980 lähtien, menehtyi tämän vuoden huhtikuussa. 

Tämä Hanhivaara ja sateisen saaren tappaja ei ollut ensimmäinen kirja jonka hän kirjoitti, tämä kirja oli vuonna 2000 ilmestynyt ja mitä Wikipediasta katsoin niin aikamoinen lista on kirjoja joita hän on tehnyt. 

Tämä kirja kertoo ylikonstaapeli Hanhivaarasta joka on ottanut virkavapaata ja matkustanut kumppaninsa Mairen kanssa Irlantiin, pieneen Dunmore Eastin kalastajakylään. Kaksikko katseli hienoja maisemia ja pubeista sai Guinneddia ja kaupasta siideriä.

        Tässä kohtaa kun kirjassa käsiteltiin todella paljon alkoholista, mulla heräsi ajatus siitä että haluanko lukea pidemmälle koska alkomaholista kuuleminen ei vaan ole se mun juttu mutta silti mä jatkoin lukemista.

Irlantilaiset ovat iloisia ja välittömiä. Hanhivaara ja Maire sitten ystävystyivät baarimikkojen- ja tyttöjen, kylän asukkaiden ja kylässä oleilevien outojen maailmankansalaisten kanssa. He kohtaavat myös suomalaisen Jarmon joka on juuttunut kuukausiksi sataman jyrkänteelle juomaan vodkaa.

Koska Hanhivaara ja Maire olivat tutustuneet kaikkien kanssa, Hanhivaara löytää yhden uusista tuttavistaan murhattuna ja huomaa olevansa pääepäiltybä murhaan. Hanhivaara ei pääse lähtemään Irlannista vaan hän joutuu jäämään Irlantiin määräämättömäksi ajaksi ja hän alkaa itse tutkia tapausta. Hanhivaara päättää puhdistaa maineensa ja siihen tarvitaan kierojakin keinoja

       Vaikka mä olin kirjan alussa sitä mieltä että mä en tätä kirjaa loppuun asti aijo lukea koska mua ei kiinnostanut että joka luvussa pubi, pubi, pubi niin oon tyytyväinen siihen että luin sittenkin loppuun asti koska nyt näin jälkeen päin hymyilyttää tarina, se on jotenkin niin salakalavasti kirjoitettu että kun pääset loppuun asti voimme olla samaa mieltä kuka murhasi kenet.

Kirjan tiedot
- ilmestysaika v. 2000
- sivumäärä 385
- kustantaja WSOY / Loisto 

Kirjan kuvaus: kirjasampo.fiEi kommentteja:

Lähetä kommentti