maanantai 13. joulukuuta 2021

KK │ Tove Alsterdal - Haudattu hiljaisuudessa

 Jääkylmää jännitystä ja salattua historiaa

Erakoitunut hiihtäjälegenda Lapp-Erik Svanberg murhataan Kivikankaan kylässä Tornionjokilaaksossa. Pietarilaisessa rappukäytävässä venäläinen mafiapomo ampuu lähimmän ystävänsä ja pakenee maasta.  Työtön toimittaja Katarine Hedstrand palaa Lontoosta Tukholmaan hoitamaan dementoituneen äitinsä asioitan ja saa kuulla että äidillä on Kivikankaalla taki, jonka joku haluaa ostaa moninkertaiseen ylihintaan. Kaukana pohjoisessa paljastuu totuuksia joista on vaiettu sukupolvien ajan ja kuolema kurkottaa vuosikymmeninen takaa korjaamaan satonsa.
Haudattu hiljaisuudessa on Tove Alsterdalin toinen kirja. Jo esikoisteosta Kadonneet - ylistettiin ja pidettiin vuoden parhaana trillerinä. Tummansävyinen sukukronikka kuljettaa lukijaa kylmästä Pohjolasta Neuvosto-Karjalaan ja Pietarin armottomille kaduille. Koruttomasti se kertoo ihmisten halusta elää ihmisarvoista elämää.


Tämän kirjan lukeminen oli toisinaan todella takkuista, mutta kyllä tarina eteni sivu sivulta hitaasti mutta varmasti. Pidin tyylistä jolla Alsterdal kirjoitti, ei paljastanut heti kaikkea mutta ei jättänyt kirjan viimeisille luvuille huippukohtia. Tasaisin ajan välein tuli hyviä että "huonoja" kohtia. 

Muo henkilökohtaisesti häiritsee se jos ei ole "luku 1,2,3" vaan sen luvun kohdalla on tyhjä aukko ja uusi luku alkaa vaan seuraavasta lauseesta niinkuin tässä kirjassa, ei ollut selviä lukuja luvut vaan alkoi "ei hän tarvitse saunan lämmittämiseen paperia, mutta kirjeet on poltettava..."  

Ruotsalainen dekkarikirjallisuus on vielä hieman hakusessa pidänkö vaiko en, pikkuhiljaa yritän itseäni sisäistää myös sen maailmaan ja tämä oli yksi niistä muiden joukossa. Yleensä kun lopetan dekkarin pohdin mielessäni miten päähenkilö olisi voinut tehdä toisin mutta ei tämän kirjan kohdalla. Ehkä tämä kirja ei ollut sitä mitä oikein odotin mutta silti ihan okei kirja. Tummansävyinen kirjan etu- sekä takakansi, niiin. Etukansi sopii tummaksi mutta takakannesta oli hieman hankala lukea takakannen kuvausta kirjasta ainakaan itse en oikein hirveän hyvin erota harmaan sävyjä harmaasta pohjasta mutta silti sain jotenkin selvää että sain sen kirjotettua tähän postaukseen.

Kirjan tiedot
Ilmestysvuosi 2013
ISBN 978-951-20-9106-5
Suomentanut:  Katariina Huttunen
Kustantamo: Gummerus

Äänikirjan tiedot
Kesto 16h 34minuuttia
Lukija: Anu Vilhunen
Celianet.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti