Camilla Grebe - Lemmikki

 Camilla Grebe - Lemmikki on toinen osa kirjasarjaa Pimeän puoli. Ensimmäinen osa oli Kun jää pettää alta. Aloitin lukemaan kirjaa jo viimekuun puolella mutta lukuintoisuus katosi noin viikoksi jonka aikana kahtelin kirjaa siinä uskossa että tulenko koskaan pääsemään kannesta kanteen. Annoin itselleni aikaa ja odotin niin kauan kuin olin valmis jatkamaan. 

Mä luulin, että kun olen kotona kipeenä, jaksan ja ehdin lukea kirjaa eteen päin monta lukua joka päivä. Noh... Se ei mennyt ihan niin miten ajattelin.

Kirja lusmusi yöpöydälläni monta päivää koskemattomana, manasin itselleni että joudun pian aloittamaan alusta koko kirjan jos en kohta jatka lukemista. Unohtaisinko tarinan juonen siihen kohtaan mihin olen päässyt? - Niinkin on joskus käynyt.

Ruotsin parhaaksi rikosromaaniksi vuonna 2017 valittu Lemmikki on kirja niistä valheista joita kerromme toisillemme, ja niistä, joihin päätämme itse uskoa.

Mulla oli aluksi todella vaikea ymmärtää sitä, että tässä kirjassa joka luvussa tiputaan johonkin suuntaan. Kirjassa on selvästi kaksi tai jopa kolme päähenkilöä, mutta nyt puhutaan näistä kahdesta jotka kertovat omaa tarinaa ja tarinat yhdistyvät josta saadaan yksi iso kokonaisuus. En aluksi pitänyt yhtälöstä, koska se tuotti vaikeuksia muistaa mitä olin lukenut silloin kun olin tämän henkilön kohdalla. Jossain kohtaan kun tarinat myötäilivät toinen toistaan lukemisesta tuli paljon helpompaa.


Brutaali murha ja muutama talviviikko kuihtuvassa Ormbergin kylässä saattavat kolme ihmistä yhteen: Nuoren poliisin Malinin, jonka elämän askelmerkit on jo etukäteen suunniteltuna. Profiloija Hannen, joka on menettämässä jotain korvaamatonta. Teini-ikäisen Jaken, joka ei suostu jakamaan omaa salaisuuttaan kenenkään kanssa.

Murhatutkinta ei käy heille pelkästään hengenvaaralliseksi, vaan se myös muuttaa heistä jokaista perusteellisesti. Todellista rohkeutta on peloista pahimman kohtaaminen,  vaikka totuuden hinta onkin usein kova.


Kirjan loppu oli silmiä avaava. - Enkä ole katunut sitä hetkeäkään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Amiraali: Mila Teräs 46/50

Peppi Pitkätossu: Astrid Lindgren

Yösyöttö: Eve Hietamies / selkomukautus Hanna Männikkölahti