maanantai 7. helmikuuta 2022

Masaji Ishikawa: Pako helvetistä - kohtalona Pohjois-Korea

 11. joulukuuta 2021

Shokeeraava kertomus Pohjois-Koreasta, tositarina elämästä josta oli päästävä pakoon. Korealaisen isän ja Japanilaisen äidin Masaji Ishikawa muutti 13-vuotiaana perheensä mukana Japanista Pohjois-Koreaan.

Pohjois-Koreaan, jota ylpeiltiin että tämä on maailman paras paikka, parhaimmat koulutukset, elinolosuhteet ja kaikki. Muiden tavoin perhe uskoi propagandaan jonka mukaan Pohjois-Korea on maanpäällinen paratiisi jossa kaikille riittää töitä, varautta ja ruokaa. 

Todellisuus oli kaikkea muuta. Perhe sai pian huomata olojensa muuttuneen vaikeasta suorastaan katastrofiksi. He olivat yhteiskunnan alinta sakkia, ihmisiä joilla ei ole oikeutta. 

Kirja kuvaa riippuvaisesti brutaalia totalisrismia ja tyrannia jonka alla Pohjois-korealaiset elävät. Yksi kerrallaan Ishikawan perheenjäsenet menehtyivät uupumukseen, nälkään ja toivottomuuteen.

Lopulta ainoana vaihtoehtona oli paketa Pohjois-Koreasta. Valitsetko itsesi vai perheesi? Mikä on elämän tarkoitus? 

Kirja paljastaa totuuden Pohjois-Korean kiiltokuva propagandan takaa.

Karun mielenkiintoista oli kuunnella  äänikirja ja päästä omaan mielikuvaan millaisissa oloissa tämä perhe on ollut ja työskennellyt. Onneksi Masaji selvisi, sai apua ja kirjoitti kirjan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti