torstai 10. maaliskuuta 2022

Eva Frantz: Osasto 23

 6. joulukuuta 2021

 bookbeat.fi


Autoíolla maaseusulla, Vadelmarinteen keuhkoparantolassa, hoidetaan köyhiä kaupunkilaislapsia. Raikkaan ulkoilman uskotaan olevan hyödyksi yskiville lapsille. Stinalle laitos on pikemminkin kuin kartano, mutta hän kaipaa kotiin viiden siskonsa luo, ahtaan makuuhuoneen kerrossänkyyn.

Salaperäinen potilas Ruben auttaa Stiinaa sopeutumaan ja yhdessä he vaeltavat öisin parantolan tyhjillä käytävillä. Ruben kertoo myös oudosta tulipalosta itäsiivessä. Stina havaitsee, että osastolla on käynnissä jotakin merkillistä -- lääkärin käytös alkaa kummastuttaa. Pian Stina ymmärtää että hän on itsekin suuressa vaarassa.

Osasto 23 on palkitun dekkaristin ensimmäinen lastenromaani. Se palkittiin Runeberg Junior - palkinnolla 2019. Aiemmin Eva Frantzilta on ilmestynyt suomeksi Anna Glad - rikosromaanisarjan kaksi osaa Sininen huvila (2017) ja Kahdeksas neito (2018) joka voitti Vuoden Johtolanka palkinnon 2019. Eva Franz on espoolainen kirjailija ja toimittaja jonka rikosromaanit ovat saaneet innostuneen vastaanototn.

Oli ihan mielenkiintoinen kirja, loppu oli ihan "oho, miten siinä nyt näin kävi". 

Jännityskirjallisuus │ Kaunokirjallisuus
Nuortenkirjallisuus │ Suomenruotsalainen kirjallisuus

Äänikirjan kesto 3h 29minuuttia
Celia.fi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti