perjantai 11. maaliskuuta 2022

Kirjallisuushaaste

1. Mikä kirja olisi juuri nyt paras kuvaamaan sinun elämääsi?
Stefan Ekberg - Omilleen, käyttöopas aikuisuuteen kuvastaa tällä hetkellä elämääni. Aikuisuus on ihmisen parasta aikaa vai onko sittenkään? Vapaus tehdä mitä vaan mutta perässä kulkee velvollisuudet. Työ? Asunto? Laskut? Ruoka? Eläminen? Kuinka paljon, miten rahat riittää? Osaanko vaiko..?

2. Luetko runoja?
En juurikaan. Saatan silloin tällöin jos haen korttiin jonkinlaista tekstin pätkää lukea muutaman hassun runon mutta se jää siihen. 

3. Käytkö kirjallisuustapahtumissa?
Joka vuosi käyn Helsingin Pasilassa järjestetyssä kirjamessuilla ja netissä olen osallistunut kirja tapahtumiin muun muassa dekkariviikko

4. Mistä kirjasta toivoisit tehtävän elokuvan?
Soturikissat olisivat mieluinen tai Misha Glennyn Hämärän markkinat

5. Minkä klassikon olet aina halunnut lukea, mutta et ole vielä saanut aikaiseksi?
Väinö Linna - Tuntematon sotilas

6. Onko sinulla lempikirja, jota et kehtaa kysyttäessä (paitsi nyt) paljastaa?
Kyllä uskaltaisin vastata jos joku kysyisi. Ensimmäiseksi tulee mieleen Mika Waltari - Sinuhe toiseksi Nora Roberts - Turvapaikka ja kolmanneksi Christian Rönnbacka - Operaatio Troijalainen

7. Kenet kirjailijan haluaisit tavata?
Mielenkiinnolla haluaisin tavata Pohjoismaalaisia dekkarikirjailijoita ja kysyä heiltä mistä he kaikki saavat näin hyvät ideat kirjoihin ja kirjasarjoihin.

8. Kenet romaanihenkilön haluaisit tavata?
Jos kissat olisivat ihmisiä ja tarinat ei olisi fiktiota haluaisin tavata Soturikissojen Tulitähden, Tiikeritähden ja ensimmäisen saagan, Myrskyklaanin parantajan Keltahampaan.

9. Kuka on mielestäsi kiinnostavin kirjailija (vaikka et välttämättä hänen kirjoista pitäisikään)?
Stephen King. Yhdysvaltalainen kauhukirjailija, yritin päästä tämän miehen ajatuksiin mukaan kun kuuntelin äänikirjana Mersumies - kirjaa, mutta en päässyt vielä. Jo heti ensimmäisillä sivuilla tiesin että tällä miehellä on jotain.. Jotain millä hän osaa tehdä mielenkiintoisia kirjoja ihmisille ympäri maailmaa.

10. Minkä kirjan ostit viimeksi?
Torey Hayden - Aavetyttö.

11. Mitä luet juuri nyt?
Misha Glenny - Hämärän markkinat.

2 kommenttia: