perjantai 25. maaliskuuta 2022

Misha Glenny - Hämärän markkinat

 


Me hoidamme pankkiasiamme ja ostoksemme verkossa, me opiskelemme, työskentelemme ja jopa elämme verkossa. Mutta suhtaudummeko henkilökohtiaseen turvallisuutteemme liian ylioilkaisesti 一 paljastammeko henkilökohtaisen elämämme yksityiskohdat kenelle tahansa joka sattuu olemaan niistä kiinnostunut?
Maailmasta on tullut poliisiviranomaisten painajainen ja rikollisten unelma. Hallitukset ja yksityinen sektori kuluttavat vuosittain miljardeja dollareita taistellessaan hyperälykästä uutta rikollista eli hakkeria vastaan.

Misha Glenny tutkii tärkeässä teoksessaan 2000-luvun kolmea pääuhkaa nettirikollisuutta, nettisodankäyntiä ja netin kautta tapahtuvaa teollisuusvakoilua 一 ja kysyy, onko katujen turvallisuudesta vastaavat viranomaiset oppineet suojelemaan meitä myös digitaalisen maailman vaaroilta.

Glenny on haastatellut niin rikollisia, nörttejä, poliiseja, turvallisuusasiantuntioita kuin uhrejakin ja luonut kiehtovan kudelman, jossa yhdistyvät politiikka, talous ja historia. Hämärän markkinat on välttämätöntä luettavaa kaikille tietokonetta käyttäville ja aikamme suuria kuvauksia rikollisuudesta.

    Kirjan edetessä mitä mielenkiintoisimpia lukuja on luvassa, mahtaakohan hakkerit koskaan ajatella mitä jos sattuisi omalle kohdalle muun muassa luottokortti häviäisi että miltä se mahtaisi tuntua vai tekeekö he rahan vuoksi ja aikaa kuluttaakseen tälläistä hommaa vaiko onko heille ihan sama onko tämä työ = hakkerointi rikollista vai ei, ihan sama kunhan on miellekästä puuhaa josta pitää ottaa vastuu kun menee liian pitkälle.

    Kieltämättä kirjan kannen kuvan perusteella olin jättämässä kirjaa hyllyyn, olisi se voinut olla hieman mielenkiintoisempi mutta onneksi kirjan takakansi pelasti ja tämä päätyi yöpöydälleni luettavaksi ja onneksi päätyi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti