torstai 24. maaliskuuta 2022

Seitsemän kuolemansyntiä

tiedätkö sinä mitä on

seitsemän kuolemansyntiä?

Sanovatko seuraavat sanat mitään sinulle

Ylpeys
Kateus
Viha
Laiskuus
Ahneus
Ylensyönti
Himo

Näiden seitsemän kuolemansynnin pohjalta olen koonnut kirjoja jotka sopivat näihin seitsemään kuolemansyntiin. En itse ole lukenut, enkä tiedä tulenko lukemaan mutta aihe oli sen verran kiinnostava että päätin tehdä tästä postauksen. Näin ensimmäisen kerran tälläisen Celianetin sivuilla keväällä 2021 ja siitä lähtien olen pohtinut että voisi vaikka tehdä blogiin mutta nyt olen täällä! 

Ylpeys:

Jane Austen - Ylpeys ja ennakkoluulo on kuvaus 1700-luvun loppupuolen pikkuporvarisperheestä. Nokkelasanainen ja vastustamatonta viehätysvoimaa säteilevän Elizabeth Bennetin mukana seuaamme sisarusparven monivaiheisia rakakustarinoita, sympatisoimme kohtaloonsa alistuneen ja kuivaan ivaan turvautuvan isä Bennetin kanssa ja iloitsemme salaa herra Darcyn, jäykän ja ylpeän gentlemannin vastahakoisesta rakastumisesta Elizabethiin. Pitkin matkaa saamme nauraa inhimilliselle turhamaisuudelle ja höperyydelle sen huvittavimmissa muodoissa.

Pirkko Saisio - Mies ja hänen asiansa, kuusikymppisen asianajajan elämä on kohdillaan: on varallisuutta, kaunis nuori vaimo ja arvostettu asema yhteiskunnassa. Miehen elämä suistuu kuitenkin yhtäkkiä raiteiltaan, kun hän kuulee vanhan nuoruudenystävänsä Pablon kuolemasta. Tilinteon aika on käsillä, kun Pablon poika saapuu juristin toimistolle perunkirjoitusta ja pesänjakoa varten.

Kateus

Susanna Lundell - Kateus työelämässä, paha kateus myrkyttää työpaikan ihmissuhteet. Se tallaa luovuuden sekä estää rakentavan yhteistyön, oppimisen ja työyhteisön kehittymisen. Hallitsematon kateus johtaa helposti myös työpaikkakiusaamiseen. Kadehtimista voi kuitenkin hillitä ja sen voi myös valjastaa hyväksi kateudeksi, joka palvelee itsen ja työyhteisön kehitystä. Kateus työyhteisössä selvittää kateuden olemusta ja tekijöitä, jotka lietsovat kateutta työpaikalla. Havainnolliset esimerkit auttavat tunnistamaan yksilöä ja työyhteisöä vaivaavan kateuden ja ne haastavat kohtaamaan kateuden myös omassa itsessä. Mukana on ohjeita ja pohdintatehtäviä, joiden turvin kateuden voi muuttaa voimavaraksi. "Tunne oma arvosi, anna arvo toisillekin" sopii ratkaisuksi moneen kateudesta kytevään kaunaan, myös työpaikoilla.

J.R. Ward - Kateus, seitsemän kuolemansyntiä. Seitsemän pelastettavaa sielua. Langennut enkeli ja demoni käyvät säälimättömään kamppailuun toisiaan vastaan. Etsivä Thomas ”Veck” DelVecchio Jr. kasvoi pahuuden varjossa. Sarjamurhaajaisänsä syntejä sovittamaan päätynyt Veck taistelee omaa nousevaa pimeyttään vastaan. Koston ja työnsä välissä tasapainottelevaa etsivää valvomaan on määrätty sisäisen tutkinnan konstaapeli Sophia Reilly. Ammatillinen kiinnostus ja henkilökohtaiset intressit sekoittuvat hyvän ja pahan taistelun kietoutuessa Veckin ja Sophian ympärille. Ikuisen kadotuksen uhatessa kaksikkoa langennut enkeli Jim Heron on heidän ainoa side pelastukseen.

Viha

Seppo Jokinen - Viha on paha vieras, kahdestoista komisario Sakari Koskisen tutkimuksista kertova dekkari Tavallisessa tamperelaislähiön kerrostalossa alkaa tapahtua pelottavia asioita, jotka ylittävät selvästi perisuomalaisen pikkuriitelyn ja jurnutuksen. Ihmisten asunnoissa käy kutsumaton vieras, joka siirtelee tavaroita ja jättää jälkeensä uhkaavia viestejä. Komisario Koskisen on vaikea päätellä, onko kyseessä sairas häiriköinti vai hiljaa kytevä vaara. Sitten naapureitaan terrorisoinut talokyttääjä löytyy asunnostaan surmattuna. Motiivi on jokaisella talon asukkaalla, joten epäiltyjä ei Koskiselta ja tämän tutkijaryhmältä puutu - mutta siitä kerrostalon kauhunhetket vasta alkavat. Yksi asukas joutuu murhayrityksen uhriksi kotonaan, toinen silmittömän väkivallan kohteeksi kotimatkalla. Ja pian Koskinen huomaa tutkivansa rikossarjaa, joka vetää toinen toistaan kirkuvampien lööppien huomion.

Rick Yancey - 5. aalto, maahan saapuu kasvottomia, vihamielisiä muukalaisia. Neljä erilaista aaltoa tappaa ihmiskunnan melkein kokonaan. Hengissä selvinnyt Cassie yrittää pelastaa pikkuveljensä. Mutta keneen voi luottaa? Kuka tahansa voi olla soluttautuja. Entä mikä on Viides aalto? 5. aalto -sarja, osa 1/2.

Laiskuus

Mikko Rimminen - Pussikaljaromaani, Mikko Rimmisen Pussikaljaromaani kuvaa yhden päivän Marsalkan, Lihin ja Hennisen elämästä Kallion kaupunginosassa. Rahvaankuvauksen perinteitä kunnioittaen kirja marssittaa esiin kalliolaisen elämän koko kirjon, muun muassa nopanheiton iloineen ja suruineen. Marsalkka kohtaa Lippakioskilla edellisen illan jäljiltä rohtuneeseen kuntoon ajautuneet Hennisen ja Lihin. He lähtevät Marsalkan kotiin hakemaan puuttuvaa noppaa, eivätkä sitä löydä. Järkytyksestä täytyy toipua, kukin tekee sen omalla tavallaan. Kolmikko päättää että päivästä on kaikesta huolimatta tulossa mitä mainioin ja paneutuu hortoiluun kaupungin laidalla. He tuntevat suurta myötämieltä maailmaa kohtaan ja toivovat siltä vain vähän rakkautta, mutta maailma ei pyynnöistä piittaa. Sen he saavat tuta poliisin, nuorisolaisten, raitiovaunutarkastajien ja moottoripyöräjengiläisten kautta.

Juha T. Hakala - Luova laiskuus, oikeaa luovuutta syntyy sille otollisissa rauhallisissa ja kiireettömissä olosuhteissa. Kirjassa esitellään keinoja löytää arjen luovuuden lähteet oikeilla työtavoilla ja elämänasenteella.

Ahneus 

Tuukka Tammi & Pauliina Reanto - Addiktioyhteiskunta, Arkipuheen perusteella kaikkeen voi addiktoitua: ruokaan, harrastuksiin, työhön, seksiin, mediaan, läheisiin tai shoppailuun. Asiantuntijat kinastelevat siitä, mikä addiktion aiheuttaa, kenelle se syntyy ja miten se korjataan. Addiktioista osa on laillisia ja sallittuja, osa laittomia, rangaistavia ja hoitoa vaativia. Niitä pidetään sekä terveinä, hyvinä ja oikeina että pahoina, sairaina ja väärinä. Ne vapauttavat ja tuottavat nautintoa mutta toisaalta vangitsevat ja aiheuttavat kärsimystä. Ne ovat myös merkittävä poliittinen, kansanterveydellinen ja juridinen ilmiö, sillä ne liittyvät lainsäädäntöön, yhteiskuntajärjestykseen, hyvinvointivaltion ihanteisiin, moraaliin sekä kansalaisten oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Usein addiktioista puhuttaessa huomio keskittyy yksilön ongelmien tarkasteluun. Ilmiön ymmärtäminen ja vastuullisten päätösten tekeminen kuitenkin edellyttää, että addiktion suhdetta länsimaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin punnitaan laajemmin.

Ian McEwan - pähkinänkuori, Trudy on jättänyt aviomiehensä Johnin ja asuu yhdessä Johnin veljen, Clauden, kanssa Lontoossa. Uudella parilla on hyytävä suunnitelma Johnin varalle. Trudyn ja Johnin vielä syntymätön poika yrittää puuttua tilanteeseen potkimalla äitinsä kohdun seiniä

Ylensyönti

David  Duchovny - Pyhä lehmä, mitä tapahtuu, kun Elsie-lehmälle paljastuu totuus tehotuotannosta? Elämä mullistuu entisestä laiskottelusta ja syömisestä, ja alkaa pakomatkan suunnittelu. Populaarikulttuuriviittauksia viljelevässä aikuisten sadussa herätellään ajattelemaan lukijan omaa suhdetta eläimiin ja lihansyöntiin.

Yoshiki Tonogai - Judge 1, joku vangitsee joukon toisilleen tuntemattomia ihmisiä. Jokainen heistä on syntinen. Jokainen heistä surmataan, elleivät he uhraa joukostaan syntipukkia. Kello käy. Kuka on ensimmäinen uhri? Kuusiosainen trilleri Doubt-sarjan tekijältä. Ikäsuositus 1

Himo

Maaret Kallio & Osmo Kontola - Happy end, kuinka voit syventää läheisyyttä ja intimiteettiä väljähtäneessä parisuhteessa? Kirjassa yli 200 suomalaista naista paljastaa omat tarinansa ja vinkkinsä pitkään ja seksuaalisesti vireään parisuhteeseen

Heli Heino - Venuksen vuosi, epäonnistuneiden suhteiden jälkeen Liina on päättänyt sulkea miehet pois elämästään tyystin. Selibaatti venyy seitsemän vuoden mittaiseksi, mutta vaihdevuosioireet herättävät hekumanhalun uudelleen. Liinan uutta parisuhdetta ja löydettyä seksuaalisuutta seurataan elämäniloisella asenteella niin makuuhuoneessa, nudistirannalla kuin seksikaupassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti