lauantai 14. toukokuuta 2022

Leena Lehtolainen - Väärän jäljillä 10 / Maria Kallio

 

Unissa mieleeni palaa kaikki se, mitä olen elämäni aikana kokenut. Hirvikiväärin piippu työntyy kohti rintaani ja kun se väistyy, näen räjähtävän postilaatikon jonka mukana sinkoutuu ilmaan tyttäreni Iida.

Maria Kallio on jättänyt Espoon poliisin taakseen. Suunnitelmat vähäosaisia auttavasta lakiasiaintoimistosta kuitnekin kariutuvat kun kumppaniksi aiottu opiskelutoveri Leena vammautuu pysyvästi auto-onnettomuudessa. Maria aloittaa työt sisäasiasnministeriön alaisessa perheväkivallan tutkimusprojektissa, turvallisesti pöydän takana.

Leenan kautta Maria tutustuu toimittaja Jutta Särkikoskeen joka on paljastanut kahden kiekonheittäjän dopinginkäytön. Säkirkoski on loukkaantunut hämärissä olosuhteissa: hänen autonsa on suistettu tieltä, kun hän on ollut haastattelemassa yllätysläpimurron 800 metrin juoksussa tehnyttä Toni Väärää.

Myös kyydiussä ollut Väärä vammautuu niin pahasti, että seuraava kausi jää väliin. Särkikoski on saanut tappouhkauksia jo ennen kolaria, eikä niille näy loppua. Irtiottto menneestä ei ole Marialle helppoa, mistä kertovat häntä toistuvasti piinaacat painajaiset. 

Kun Juttaan kohdistuneet uhkaukset pannaan täytäntöön, Maria joutuu yllättäen kohtaamaan vanhan työpaikkansa ja sen tutun yhteisön. Muistot lähes katastrofiin päättyneestä edellisestä henkirikostutkimuksesta eivät päästä rauhaan, mutta kilpajuoksussa murhaajan kanssa ei auta jäädä lepäämään takasuoralle. Ennen kuin maalinauha katkeaa, on urheilumaailman skandaalissa poliiseja ehtinyt johtaa väärän jäljille aivan liian moni.


Tosiaan, kirjan kuuntelussa meni yllättävän kauan, vähän rielu kuukausi. Ei sinänsä ole mitään erillistä syytä miksi näin kauan, mutta työkiireitä ja oman elämän järjestely ei sopinut kirjan kanssa tällä kertaa.

Kirjaa oli silti mukava mennä kuuntelemaan aina kun siihen oli mahdollisuus, pidin tarinasta, syytin vääriä henkilöitä murhista (niinkuin aina) ja kirja oli muutenkin hyvä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti