maanantai 6. kesäkuuta 2022

Marko Kilpi - Kuolemanpelko / Undertaker OSA V

 DEKKARIVIIKKO 2022


Ydinlataus oli pieni. Se räjäytettiin syrjäisen EU-maan ytimessä. Tuhoalue oli kaksi neliökilometriä, mutta vaikutuksen maailmanlaajuiset. Se oli hyökkäys Suomea, Eurooppaa ja koko läntistä maailmaa vastaan.
Mikä on seuraava askel? Kuka sen ottaa? 
Missä on vihollinen? Onko sellaista?
Olemmeko kaikki tahtomattamme osapuolia?

Nuori opiskelija ja apupoika Tuomas Lintu löytää hautaustoimistosta tuhon, rojun ja riekaleiden keskeltä jotain. Peltinen rasia. Leijonatervaa. Rasian sisällä on pieni esine. Muistitikku. Sen kylkeen on kirjoitettu hänen nimensä.

Mitä Tuomaksen pitäisi tehdä? Sytyttää loputkin maailmasta palamaan? Onko se hänen kohtalonsa? Syy, miksi hän selvisi, minkä vuoksi hän on olemassa? Ratkaisu kiertyy pieneen huomaamattomaan hautaustoimistoon kaukaisessa Suomessa. Kaaoksen keskellä Tuomas ja hänen tyttöystävänsä Maria käyvät omaa selviytymiskamppailuaan.• En hirveästi pitänyt neljännestä Undertakerista, eli Kuoleman kosketuksesta silti tämä
uusin Kuolemanpelko ylitti odotukset ja oli todella mielekäs kirja.

• Pidin rakenteesta, siinä oli kaikkea mukavasti ja oli kiva kun samassa luvussa käytiin perjaatteessa kahta eri tarinaa.

• Olin mielissäni siitä, että miten hyvin Kilpi osasi politiikkaa laittaa kirjaa, niin että
sitä osasi lukea ja ymmärtää.

• Myös se oli mieluisaa että sai lukea päähenkilöiden menneisyyden. Mistä kaikki alkoi.
Mistä Jarmo Kivi on saanut alkunsa  tai hänen edellisestä perheestä ja Jussista.

• Tämä oli hyvä kirja, uskon että Kilpi on tekemässä vielä kuudennenkin osan, koska loppu oli niin yllättävä. Sitä siis odotellen! 🙂
Osallistun tänäkin vuonna dekkariviikkoon tällä dekkarilla! Myös olen aloittanut pienen Helmet lukuhaasteen, ja tämä kirja tulee kohtaan kirjassa yhdistetään faktaa ja fiktiota.

2 kommenttia:

  1. Kilpi on kertonut, että tästä kirjasta oli paisumassa sellainen järkäle, että neljännes lopusta leikattiin ja se on nyt kuudennen osan pohja. Lisää lienee tulossa senkin jälkeen.

    VastaaPoista