sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

Till Lindemann - 100 sata runoa

 Till Lindemann tunnetaan parhaiten Rammsteinnin laulajana ja sanoittajana. Hän on kirjoittanut runoja yli kahdenkymmenen vuoden ajan, ja vain harva hänen runoistaan on päätynyt Rammsteinin sanoitukseksi.


Tässä punakantisessa kirjassa on sata kappaletta Lindemannin runoja jotka olivat aika huippuja. 

Synkkiä loruja ikuisista aiheista. Lindemannin uusin runokokoelma ravitelee ranoilla teemoillaan ja leikkii perinteisellä runoudella.

Runot tökkivät raskaalla sulkakynällä runouden perinteisiä aiheit:
Luonto. Ruumis. Yksinäisyys. Väkivalta. Rakkaus. Pahuus. Eläimet. Kipu. Kauneus. Kieli. Kuolema. Sukupuoli.

Lindemann leikittelee runouden eri lajien kanssa kirjoittaen omia, huumorin ja ironian ryydittämiä, synkkiä kansanlaulujaan, lorujaan ja balladejaan. Sata runoa on Lindemannin kolmas runokokoelma.

Vaikken mikään hirveä runojen ystävä ole, ehkäpä sen takia kun sana runo on vieras sanavarastossani enkä ole uskaltanut tarttua haasteeseen jos vaikka itse tekisi niitä niin olen pyrkinyt välttämään tätä kohtaamista että joutuisin lukemaan tai tässä tapauksessa kuuntelemaan runoja. 

Kuitenkin tämän kirjan perusteella, voin todeta että eihän ne runot olleet niin "paha juttu" mitä olen vältellyt ties kuinka kauan. 

Koska teen pientä Helmetin lukuhaastetta ja siellä on kohta: runokirja viiden vuoden sisällä, ei en laita tätä kirjaa siihen kohtaan. Siihen tulee joku muu yhtä upea runokirja. Tämä kirja tulee kohtaan kirjan kannen pääväri on punainen tai kirjan nimessä on sana punainen.

Minulla oli hieman haasteita löytää punakantinen kirja, mutta tämä tuli hyvin tähän kohtaan. Tietenkin minulla on muutama kirja odottamassa listalla jossa on sana punainen, mutta halusin ottaa kirjan jonka pääväri oli punainen 🙂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti